Casper Ruud și Holger Rune au oferit un spectacol deosebit în ultimul sfert de finală de la Roland Garros. Norvegianul și-a respectat statutul și a câștigat în 4 seturi, dar victoria sa a fost umbrită de un episod mai puțin obișnuit, petrecut la finalul partidei.
Cei doi jucători au avut câteva clinciuri în timpul jocului, iar tensiunea s-a putut observa la strângerea de mână de la fileu, când Rune nici nu și-a privit în ochi adversarul. Danezul a lansat acuze dure la conferința de presă, susținând că Ruud s-a bucurat ostentativ în fața sa la vestiare.
Citește și:
Wimbledon
Ziua surprizelor la Wimbledon! După favorita nr. 2, capul de serie 3 a părăsit competiția în turul 2
IERI LA 14:47

Casper Ruud, taxat dur de mama lui Holger Rune

Lucrurile nu s-au calmat nici a 2-a zi după meci, disputa dintre cei doi extinzându-se la nivelul familiilor. Tatăl lui Ruud l-a acuzat pe Rune de minciună, susținând că fiul său nu a făcut un asemenea gest în spatele camerelor, argumentând că a fost prezent la vestiare și știe ce s-a întâmplat.
Răspunsul din tabăra danezului nu a întârziat să apară. Mama acestuia, Aneke Rune, a avut o replică dură pe acest subiect. Aceasta susține că tatăl lui Ruud nu era prezent când norvegianul l-a provocat pe Rune la vestiare și l-a taxat dur pe semifinalistul de la Roland Garros, insistând că al său comportament nu este demn de un jucător de Top 10 mondial.
"Este jenant. Tatăl său nu era acolo când Casper a făcut asta, l-a văzut doar kinetoterapeutul. Noi nu am experimentat niciodată un astfel de comportament în circuitul ATP. Poți găsi așa ceva într-un turneu Futures, dar nu la acest nivel. Ruud nu este un adevărat jucător de top10 pe baza comportamentului său. Dacă ne uităm la Djokovic, Nadal, Zverev, Medvedev și alții, ei sunt exemple pentru tineri, dar Ruud este departe din acest punct de vedere", a spus Aneke Rune pentru danezii de la Ekstrabladet.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
"Federer a fost de 40 de ori mai rău decât mine!" Holger Rune, o nouă controversă după Roland Garros
20/06/2022 LA 14:26
Roland Garros
Nadal, sincer după succesul de la Roland Garros: "Dacă nu te surprinde, înseamnă că ești arogant"
06/06/2022 LA 07:14