Casper Ruud s-a calificat în premieră într-o semifinală de Grand Slam, după un succes cu Holger Rune cu scorul de 6-1, 4-6, 7-6, 6-3. Jocul a durat 3 ore și 18 minute.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
A fost și primul sfert de finală scandinav din istoria Openului Franței, iar jocul a avut multă tenisune, atât pe parcurs, dar și după încheierea lui.
Roland Garros
"Nadal, de ce nu te-a felicitat Federer după câștigarea Roland Garros?". Răspunsul lui Rafa
08/06/2022 LA 06:31
Holger Rune (19 ani) a susținut că norvegianul Casper Ruud (23 ani) s-a comportat foarte nepoliticos la vestiar.

Tensiune maximă după derby-ul scandinav Ruud vs Rune la Roland Garros

"La vestiar, el și echipa lui au trecut la un moment dat pe lângă mine. Cei din staff au fost foarte drăguți, dar apoi el s-a apropiat de mine și mi-a strigat 'Daaaaa' în față", a dezvăluit danezul pentru Ekstra Bladet.
Tânărul de 19 ani s-a remarcat în timpul sfertului de finală cu izbucniri și un comportament vulcanic. Ruud a criticat comportamentul lui Rune și a declarat pentru VG după meci că talentatul jucător danez ar trebui să mai "crească".
Dar Rune a avut o versiune ușor diferită și a precizat că momentul din vestiar a arătat o altă latură a lui Ruud decât ceea ce se vede pe teren. Nu a mai fost băiatul calm și drăguț din clasă: "Nu poți face asta. Te poți bucura pe teren, poți să faci ce vrei să-ți exprimi fericirea. Eu însumi fac asta când câștig. Dar ăsta e un stil atât de lipsit de fair-play. Ar trebui să avem puțin respect".
Danezul a mărturisit căRuud a dat dovadă de un comportament extrem de nesportiv, după un moment în care i-ar fi cerut arbitrului să verifice o minge. Reacția lui Casper Ruud a fost ceva de genul: "Trebuie să verifici fiecare urmă?". Holger Rune a precizat: "Dar atunci a fost primul moment când i-am cerut arbitrului asta, iar lui i-am transmis să nu vorbească cu mine. I-am spus că suntem în mijlocul unui meci de tenis."
Versiunea lui Casper Ruud a fost următoarea: "L-am întrebat dacă trebuie să verifice fiecare urmă a mingii și mi-a spus să tac. I-am transmis apoi: 'Poate că nu este cel mai grozav lucru pe care să-l spui adversarului tău, să tacă atunci când vorbește cu tine.' Și mi-a transmis același lucru. Asta a fost tot ce s-a întâmplat. Și nu am mai schimbat cuvinte cu el după acest moment. Deci asta vrea să spună și așa să se comporte? Este doar treaba lui."

Holger Rune: "Ar trebui să mă pun în genunchi și să-l felicit?"

După joc, cei doi nordici au evitat să se îmbrățișeze, ci a avut loc doar o strângere rece de mână.
"Am spus tot timpul că am un respect mare pentru el și că este un excelent jucător de zgură, așa că nu înțeleg de unde vine răbufnirea asta? Ar trebui să mă pun în genunchi și să-l felicit? 99 la sută dintre jucătorii din tur mă respectă, apoi mai este doar el", a mai comentat Holger Rune pentru publicația daneză.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Genialul Nadal a dat răspunsul la "va putea cineva să egaleze cele 14 titluri ale tale la Paris?"
06/06/2022 LA 20:20
Roland Garros
Alcaraz, uluit de Nadal al 14-lea, "regele soare"! "Are 1000 de vieți, eu sunt puțin în întârziere"
06/06/2022 LA 14:30