Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce crede Azarenka despre comportamentul compatrioatei Aryna Sabalenka, de la Roland Garros

Cristian Mihală

Actualizat 13/06/2023 la 10:25 GMT+3

Victoria Azarenka i-a luat apărare compatrioatei Aryna Sabalenka, care în timpul Roland Garros a refuzat să participe la două conferințe de presă din cauza întrebărilor incomode, care vizează războiul și relația cu jucătoarele ucrainene.

Muchova - Sabalenka - Roland-Garros Rezumat

Datorită performanțelor sale extraordinare din ultima vreme, Sabalenka este cea mai mediatizată sportivă în contextul războiului din Ucraina și în dese rânduri a fost pusă în situații dificile din cauza naționalității sale. Bielorusa a luat o decizie categorică în timpul French Open, refuzând să participe la conferințele de presă de după calificările în optimi și sferturi. Ea a anunțat totodată că nu va mai răspunde la nicio întrebare legată de politică, pentru că vrea să-și protejeze sănătatea mintală.
Cu o experiență mult mai bogată în gestionarea relației cu jurnaliștii, compatrioata numărului doi mondial, Victoria Azarenka, crede că presiunea pusă pe Aryna a fost prea mare. De prea multe ori jurnaliștii țintesc subiecte controversate, lucru care îi expun pe jucătorii din Rusia și Belarus.
"În primul rând, cred că subiectul nu este ușor de tratat. Sunt foarte consecventă în ceea ce spun și simt că mi-am făcut cunoscută poziția în legătură cu astfel de întrebări. Jurnaliștii pun întrebări incomode, legate de alte aspecte decât tenisul, iar jucătoarele trebuie să dea răspunsuri care sunt dificile. Ziariștii nu cunosc relațiile personale, nu cunosc întreaga imagine.
S-ar putea sau nu să fim de acord să răspundem pentru că există situații specifice și există situații care au nevoie de context. Nu sunt aici să apăr pe nimeni sau să răspund la întrebări pentru nimeni. Dar de multe ori suntem puse în fața unor întrebări care nu ar trebui puse, pentru că nu vizează ceea ce facem noi, tenisul", a declarat Azarenka, citată de gotennis.ru.

Azarenka: "Ucrainencele refuză ajutorul"

Azarenka a vorbit și despre relația cu jucătoarele din Ucraina, care au rupt total orice legătură cu rusoaicele și bielorusule.
Din poziția sa de membru de frunte în Consiliul Jucătorilor, "Vika" a încercat să facă "pace" cu sportivele ucrainence și chiar să le ajute în a gestiona mai bine momentele grele prin care trec din cauza războiului. Doar că, de fiecare dată, s-ar fi lovit de un "nu" categoric din partea Svitolinei&Co.
"Sunt clară în răspunsurile și declarațiile mele. Încă simt că este important să ajut oamenii. Când oferi ajutor și acest lucru este respins, nu se mai poate face nimic în acest sens. Am experiențe diferite în situații diferite, dar poziția și dorința mea de a ajuta oamenii nu s-au schimbat", a mai spus Vika.
Azarenka, locul 19 WTA, se pregătește acum de Wimbledon, competiție în care a ajuns în două rânduri în semifinale. Dubla câștigătoare de la Australian Open speră să aibă o a doua parte a sezonului mai bună: după ce stagiunea a început promițător, cu semifinală la Melbourne, "Vika" nu a mai depășit turul 3 în niciun turneu în care a evoluat.
Wimbledon 2023 e oferit în direct și în exclusivitate de Eurosport, în perioada 3-16 iulie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo