Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Directoarea Roland Garros a oferit lămuriri privind controversa sesiunilor de seară. Ce a transmis Mauresmo

Andrei Nicolae

Publicat 11/06/2023 la 15:31 GMT+3

Turneul de la Roland Garros este aproape de final, iar unele jucătoare pleacă cu un gust amar de la Paris, în urma problemelor privind programarea meciurilor de la feminin în sesiunea de seară. Amelie Mauresmo, directoarea competiției, a vorbit despre această controversă și a oferit câteva lămuriri privind soluționarea ei din acest an.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Mai multe sportive de pe tabloul feminin au fost dezamăgite de câteva decizii organizatorice de la Paris privind organizarea meciurilor în sesiunea de seară. Tenismenele au acuzat oficialii competiției că nu respectă o partitate între băieți și fete în privința programării partidelor ce se desfășoară în ultima parte a zilei.
Printre cele mai vocale persoane s-au numărat Jessica Pegula și Sloane Stephen. Cea din urmă a acuzat organizatorii de la Paris că "este turneul lor și fac ce vor".
Aurelie Mauresmo, directoarea marelui șlem de la Paris, a venit la finalul competiției cu mai multe lămuriri privind întreaga situație. Fosta tenismenă a încercat să aplaneze conflictul creat și să explice cum programul din acest an a balansat meciurile dintre băieți și fete în ceea ce a privit orele de vârf, nu neapărat sesiunile de seară. Mai mult decât atât, Mauresmo a ținut să menționeze că mai multe tenismene pe care le-ar fi vrut în sesiunea de seară nu au acceptat și au avut alte cerințe privind orele de desfășurare ale partidelor lor.
"În afară de sesiunile de seară, locurile principale (n.r. orele la care să se desfășoare meciurile) au fost de data aceasta reechilibrate în urma a ce s-a întâmplat anul trecut cu un mai mult echilibru între femei și bărbați, deci asta este ceva ce este important pentru noi în mod clar.
Am auzit că ea (n.r. Pegula) este dezamăgită de asta. Vreau doar să spun că unii dintre sportivii de top, mă refer la jucătoare fete, care ar fi fost în alegerile noastre pentru a le pune în sesiunile de seară, nu sunt foarte încântate să joace noaptea și au cerințe diferite.
Nu ascultăm întotdeauna cererile, nu asta spun, dar încercăm să le aranjăm per total, fie că sunt bărbați sau femei, încercăm să îi aranjăm pe toți dacă putem", a declarat directoarea, citată de Tennis Majors.
Citește și:

Mauresmo, despre posibilitatea ca fetele să joace pe principiul "Cel mai bun din 5 seturi"

Finala de sâmbătă de la feminin dintre Iga Swiatek și Karolina Muchova a fost una extrem de spectaculoasă, motiv pentru care jurnaliștii au întrebat-o pe Mauresmo ce părere are depsre posibilitatea ca ultimul act de la feminin să se joace pe principiul "cel mai bun din 5 seturi", exact ca la masculin. Franceza a spus că va lua în considerare sugestia, însă că este complicat.
"În ceea ce privește regulamentul, poate putem, va trebui să verific asta. Știi, când jucam eu, mereu mă gândeam că ar fi ceva interesant de explorat. Eram foarte dezamăgită că finala de la Turneul Campioanelor era pe principiul 'cel mai bun din trei seturi'.
Este ceva ce este complicat. Păi, vedeți, asta vrem când finalele se joacă foarte rapid, dar ieri, după 2 ore și 40 de minute, cred, este fantastic. Când este așa, de ce am lungi-o? Anul trecut, nu-mi aduc aminte durata meciului, aproape o oră, mai mult sau mai puțin."
Finala masculină de la Roland Garros va ava loc duminică, 11 iunie, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și aplicația Eurosport începând cu ora 16:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo