Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Neșansă pentru Djokovic înaintea finalei de la Roland Garros, cu Ruud! Se extinde azi "blestemul"?

Irina Aldea

Publicat 11/06/2023 la 14:01 GMT+3

Novak Djokovic joacă azi la Roland Garros împotriva lui Casper Ruud pentru titlul major cu numărul 23 al carierei, ceea ce ar fi un record absolut în tenisul mondial masculin. Totuși, există un motiv de îngrijorare pentru sârb, istoricul nefavorabil atunci când e arbitrat de francezul Damien Dumusois.

Roland Garros 2021: Așa a cucerit Novak Djokovic al 19-lea trofeu de Grand Slam și al 2-lea la Paris

Novak Djokovic e în fața unui nou meci uriaș la Roland Garros, cu o miză pe măsură. Dacă îl învinge azi pe Casper Ruud în finala masculină de la Paris, sârbul va deveni cel mai titrat tenismen din istorie, cu 23 de titluri de Grand Slam. În plus, dacă se impune, Nole va deveni primul și singurul tenismen din istorie care câștigă de cel puțin trei ori fiecare turneu major.
Cine câștigă marea finală masculină de la Roland Garros 2023?
Totuși, sârbul nu va avea deloc o misiune ușoară, chiar dacă meciurile cu Casper Ruud i-au convenit de minune până acum în carieră. Condițiile de joc se schimbă complet în ziua finale masculine, cu șanse mari de a ploua și cu umiditate crescută. Mai mult decât atât, Djokovic va fi arbitrat de francezul Damien Dumusois, care nu i-a adus prea mult noroc în ultimii doi ani.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic, neșansă înaintea finalei de la Roland Garros, cu Ruud

Organizatorii celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului au desemnat un arbitru francez la finala masculină de la Roland Garros. Damien Dumusois va fi la centru în partida care ar putea rescrie întreaga istorie a tenisului mondial masculin. Oficialul francez nu i-a purtat prea mult noroc sârbului în ultimii doi ani.
Ultimele două înfrângeri la turneele de Grand Slam au venit pentru Djokovic atunci când Dumusois arbitra de la centru. Din 2021, Novak Djokovic are 51-2 la Grand Slam-uri. Cele 2 înfrângeri au venit când Damien Dumusois se afla la centru, care se întâmplă să fie și arbitru de scaun astăzi. Acestea au fost împotriva lui Medvedev la US Open 2021 și împotriva lui Nadal la Roland Garros 2022.
Finalele de Grand Slam în care a jucat Djokovic și au fost arbitrate de Dumusois:
  • 2012 RG - Novak a pierdut
  • 2015 RG - Novak a pierdut
  • 2016 RG - Novak a câștigat
  • 2020 AO - Novak a câștigat
  • 2020 RG - Novak a pierdut
  • 2021 USO - Novak a pierdut
  • 2023 RG - ?
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo