Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic – Ruud, sub acoperiș la Roland Garros?! Condiții total diferite de joc pentru finala masculină la Paris

Irina Aldea

Actualizat 11/06/2023 la 13:30 GMT+3

Novak Djokovic – Casper Ruud, finala masculină de la Roland Garros 2023, s-ar putea disputa cu acoperișul tras pe arena Philippe Chatrier. În ultimele trei săptămâni de joc la Paris, azi se pare că există umiditatea cea mai mare, ceea ce va schimba și condițiile de joc, rămâne de văzut în favoarea cui.

Rezumatul finalei Turneului Campionilod, dintre Ruud și Djokovic. Al 6-lea trofeu pentru Nole

În ziua finalei masculine de la Roland Garros, dintre Novak Djokovic și Casper Ruud, vremea se schimbă complet la Paris, după aproape trei săptămâni de joc. Prognoza nu e deloc îmbucurătoare, azi urmând a ploua în capitala Franței, astfel că e posibil ca finala să se joace chiar cu acoperișul tras pe arena Philippe Chatrier.
Dacă în ultimele trei săptămâni am avut parte de zile însorite, fără un nor pe cer, situația se schimbă drastic azi, când la Paris umiditatea este foarte mare. Încă din seara de dinaintea confruntării dintre Djokovic și Ruud, cerul a devenit brusc cenușiu. Conform prognozei, la ora 15:45 există chiar o probabilitate de 80% să înceapă să plouă , existând, de asemenea, posibilitatea unei adevărate furtuni de vară cu tunete.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic – Ruud, sub acoperiș la Roland Garros?! Condiții total diferite de joc pentru finala masculină la Paris

Dacă ne luăm după prognoza anunțată de francezi, e posibil să se însenineze abia după ora 22, ora locală. Prin urmare, există șanse mari ca finala dintre Djokovic și Ruud să nu se joace sub cerul liber, așa cum s-a întâmplat la toate celelalte meciuri de pe tabloul principal, dar asta nu va influența programul pus la cale de organizatori, pentru că arena Philippe Chatrier are un acoperiș mobil care aproape sigur va fi activat.
Rămâne de văzut dacă francezii, așa cum au mai făcut de multe ori până acum, vor aștepta să înceapă ploaia și apoi vor opri meciul sau vor face acest lucru la început ca măsură de precauție. Practic, Djokovic și Ruud s-ar putea înfrunta azi în condiții indoor. Pe lângă ploaia și chiar vântul care va fi prezent, cea mai ridicată temperatură este prognozată la 27 de grade, așa că nu există nicio îndoială că umiditatea va fi la un nivel foarte înalt.
Cine câștigă marea finală masculină de la Roland Garros 2023?
Mai exact, mingile vor deveni mai grele, lucru de care s-au plâns deja aproape toți jucătorii de tenis care au avut ocazia să vorbească pe această temă în timpul Roland Garros. Rămâne de văzut cine se va bucura mai mult de aceste condiții. E cunoscut faptul că lui Novak nu-i place umiditatea, dar și pentru Casper e de asemenea o situație complet nouă.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo