Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Karolina Muchova a jucat la Roland Garros în condiții medicale infernale. Dezvăluirea antrenoarei cehoaicei

Andrei Nicolae

Publicat 13/06/2023 la 20:56 GMT+3

Karolina Muchova a disputat sâmbăta trecută finala de la Roland Garros, pe care a pierdut-o însă în fața lui Iga Swiatek în setul decisiv. Deși nu a arătat acest lucru, cehoaica nu s-a aflat în cea mai bună stare din punct de vedere al sănătății sale de-a lungul turneului, aspect dezvăluit chiar de antrenoarea sa, Emil Miske.

Așa a câștigat Iga Swiatek al treilea titlu la Roland Garros! Rezumatul victoriei cu Muchova

Sportiva din Cehia a pierdut în fața liderului mondial pe terenul Philippe-Chatrier sâmbăta trecută, după o partidă extrem de disputată încheiată după 2 ore și 49 de minute. Tenismena de 26 de ani a pierdut în 3 seturi, scor 2-6, 7-5, 4-6.
Muchova, care a urcat până pe locul 16 în ierarhia WTA după finala de la Paris, a început slab partida de pe Philippe-Chatrier, însă a revenit în setul secund de la 0-3 și a câștigat cel de-al doilea act. În decisiv, Muchova a ratat șansa de a se distanța de adversara ei, deși a făcut de două ori break-ul, de fiecare dată pierzându-și însă serviciul înapoi în game-ul imediat următor.
Cehoaica ratat astfel șansa de a câștiga primul ei trofeu de mare șlem, după ce a ajuns pentru prima dată și într-o finală de acest gen. Muchova a făcut totuși un turneu fantastic la Paris, eliminând mai multe jucătoare mult mai bine cotate, precum Sakkari sau chiar Sabalenka, favorita cu numărul 2.
Citește și:

Muchova a jucat în condiții infernale la Roland Garros. Ce a spus antrenoarea sa

La câteva zile de la ultimul act de la Paris, îndrumătoarea cehoaicei, Emil Miske, a vorbit pentru presa din țara natală a sportivei despre turneul făcut. Antrenoarea Karolinei a făcut o dezvăluire incredibilă, după ce le-a spus jurnaliștilor că finalista de la Paris s-a confruntat cu probleme mari la plămâni în două meciuri și că a avut aceleași simptome ca și Elena Rybakina, care a trebuit să se retragă din turneu. Miske, în acest sens, a ținut să accentueze spiritul de luptătoare al cehoaicei, care a eliminat la Roland Garros jucătoare de top.
"Kaja s-a îmbolnăvit la fel precum Rybakina, care s-a retras din turneu, dar ea a luptat și a ajuns până în finală, unde a jucat un tenis foarte bun. Avea bronhiile strânse, ceva febră. Dacă nu ar fi fost toate lucrurile pe care le-am făcut și medicamentele care i-au fost prescrise...ea a jucat două meciuri cu o senzație terbilă de arsură la plămâni.
Am discutat despre starea ei cu doctorul, care a spus că poate juca, dar ar fi dificil. Nu am vorbit despre asta de-a lungul turneului, dar știam, de aceea este o invingătoare pentru noi. Are o voință imensă, e foarte ambițioasă, nu renunță", a transmis antrenoarea Karolinei Muchova, citată de Punto de Break.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo