Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Finalista din 2020 de la Roland Garros, eliminată în primul tur al calificărilor la ediția din 2023

Irina Aldea

Publicat 23/05/2023 la 16:26 GMT+3

Rezultat complet surprinzător în calificările de la Roland Garros 2023, pe tabloul feminin. Sofia Kenin, finalista ediției din 2020, a fost eliminată de ocupanta locului 278 WTA.

Sofia Kenin - Roland Garros 2023

Credit imagine: Getty Images

De pe tabloul de simplu feminin de la Roland Garros 2023 va lipsi o fostă campioană de Grand Slam, americanca Sofia Kenin fiind eliminată în calificările turneului. Kenin, care a ajuns în finală la turneul de la Roland Garros din 2020, a cedat în runda inaugurală a calificărilor.
Americanca ajunsă pe locul 120 WTA, în vârstă de 24 de ani, a fost învinsă de favorita publicului de la Paris, franțuzoaica Margaux Rouvroy, ocupantă a locului 278 WTA. Aceasta din urmă nu i-a dat șanse campioanei de la Australian Open 2020, pe care a învins-o cu 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 34 de minute de joc.
CITEȘTE ȘI:

Sofia Kenin, finalistă în 2020 la Roland Garros, eliminată în primul tur al calificărilor

Kenin s-a luptat să își regăsească forma în ultimul an, deoarece jucătoarea de 24 de ani s-a confruntat cu diverse accidentări care au dus la coborârea în clasament în afara Top 100 WTA. Aflată în prezent pe locul 120 mondial, Kenin nu va putea concura la ediția din acest an a Roland Garros. În urmă cu trei ani, Kenin traversa cea mai bună formă a carierei, care i-a permissă ridice titlul la Melbourne în urmă cu trei ani.
Sofia Kenin a ocupat cel mai bun loc al carierei în 2020, când a urcat până pe poziția a patra în ierarhia mondială. De atunci, americanca a lipsit mult din circuit, iar când a jucat a fost cu mult sub așteptări. Rămâne de văzut cum se va descurca în sezonul de iarbă, dar mai ales pe hardul american, care va culmina cu ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, desfășurat în perioada 28 august – 10 septembrie.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo