Vecini pe locurile doi și trei în topul celor mai multe victorii obținute în sezon, în urma lui Novak Djokovic, Tsitsipas și Rublev au purtat un duel rapid pe "Chatrier". Tsitsipas și-a făcut anunțate intențiile lovind decisiv încă din primul punct al meciului, însă per total, rusul a avut startul de meci mai bun, dominând jocul până la 5-3. Grecul a făcut însă prompt ajustările necesare și, odată intrat în ritm, nu a mai privit înapoi, evoluând din ce în ce mai sigur pe serviciu (dincolo de game-ul cinci al setului inaugural nu a înfruntat nicio minge de break). La 22 de ani, Tsitsipas a devenit cel mai tânăr semifinalist la French Open de la Juan Martin del Potro încoace (2009).

Filmul calificării lui Tsitsipas în semifinalele Roland Garros 2020

La fel cum în urmă cu zece zile Rublev închidea finala de la Hamburg cu 7-5 în decisiv, revenind de la 3-5, Tsitsipas a reușit să îi smulgă rusului primul set pe "Chatrier", cu o serie în oglindă. Apoi, grecul a rupt clar echilibrul setului doi, la 2-2, cu o altă serie câștigătoare, având nevoie doar de o jumătate de oră pentru a-și dubla avantajul la seturi.
Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM O ORĂ
Rublev nu a avut resursele necasare pentru a-i mai da replica lui Tsitsipas, iar un break în game-ul patru l-a propulsat mai departe pe grec spre o victorie în minimum de seturi.
Stefanos Tsitsipas s-a calificat, astfel, în a doua semifinală de Grand Slam a carierei, în timp ce Andrey Rublev rămâne fără set câștigat în cele trei sferturi de finală disputate în turneele de Mare Șlem: US Open 2017 - cu Nadal, US Open 2020 - cu Medvedev și Roland Garros 2020 - cu Tsitsipas.
"Am jucat relaxat astăzi și totul mi-a ieșit", a mărturisit Tsitsipas. Iar statistica îi dă dreptate: 16 din 17 atacuri reușite la fileu, de două ori mai multe lovituri câștigătoare decât greșeli neforțate (35-17), doar 11 puncte pierdute pe primul serviciu și 44% procentaj de reușită la retur.
Tsitsipas va juca mai departe, pentru prima finală de Grand Slam a carierei, cu învingătorul partidei dintre Novak Djokovic și Pablo Carreno Busta. După ce la debutul de la Paris a fost condus cu 2-0 la seturi de spaniolul Jaume Munar, Stefanos Tsitsipas nu a mai pierdut set pe zgura de la Paris.

Parcursul lui Stefanos Tsitsipas spre semifinalele de la Roland Garros 2020:

  • turul 1: 4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4 cu Jaume Munar
  • turul 2: 6-1, 6-4, 6-2 cu Pablo Cuevas
  • turul 3: 6-1, 6-2, 3-1 și abandon Aljaz Bedene
  • optimi: 6-3, 7-6(9), 6-2 cu Grigor Dimitrov (#18)
  • sferturi: 7-5, 6-2, 6-3 cu Andrey Rublev (#13)
  • semifinale - cu Novak Djokovic (#1) sau Pablo Carreno Busta (#17)
  • Ultimul turneu de Mare Șlem al anului este în transmisiune directă pe Eurosport și Eurosport Player.
  • Finala masculină de la Roland Garros se joacă duminică, 11 octombrie.
Australian Open
Nadal, după calificarea în finala la Australian Open: "Un singur lucru contează pentru mine acum"
ACUM 3 ORE
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
IERI LA 14:07