Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barbara Schett, îndrăgostită de noua versiune a Simonei Halep: "Asta iubesc cel mai mult la ea"

Cristian Mihală

Publicat 26/05/2022 la 11:08 GMT+3

Barbara Schett, experta Eurosport, are așteptări mari de la Simona Halep la Roland Garros. "Babs" e convinsă că super-campioana noastră poate câștiga turneul de la Paris și a atras atenția asupra principalului atu al româncei: iubește să fie pe teren și pare că e "în misiune".

Barbara Schett

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep nu a avut nici pe departe o pregătire ideală pentru Roland Garros, fiind eliminată destul de rapid atât la Madrid, cât și la Roma. Chiar și așa, sportiva din Constanța a demonstrat că în Grand Slamuri e capabilă să se concentreze în plus, iar la Paris nu va face excepție, chiar dacă în setul doi din primul tur, cu Schunk, a arătat anumite carențe.
Barbara Schett e sigură că, odată cu avansarea în turneu, Halep va fi plină de încredere și îi poate pune probleme, de ce nu, Igăi Swiatek, posibila adversară dintr-o optime cât o finală.
"Simona Halep nu trebuie niciodată subestimată. Poate că nu a câștigat foarte multe meciuri și poate că nu a ajuns la Roland Garros cu multă încredere, dar nu poate fi scoasă din calcule pentru victoria finală. A câștigat aici, a arătat în primul tur că e în stare să întoarcă un meci în favoarea sa chiar și când e într-o situație mai puțin confortabilă. S-a regrupat și experiența și-a spus cuvântul", a spus Schett pentru Eurosport.
Marele câștig al Simonei Halep în 2022 e că și-a redescoperit dragostea pentru tenis. În fiecare punct, românca transmite energie pozitivă și le arată fanilor cât de bine se simte pe teren, e convinsă fosta jucătoare din Austria.
"Când Simona Halep e în misiune, când e în starea mentală potrivită, nu greșește mult și aleargă după fiecare punct. Dar ce iubesc la ea cel mai mult e că ne arată că se bucură să joace tenis din nou. Cred că Patrick Mouratoglou a reaprins această flacără și i-a dat imboldul necesar pentru a se bucura de fiecare clipă petrecută pe teren", a mai spus Schett.

Simona Halep nu va fi la fel de agresivă ca Serena Williams

Cine se aștepta ca Simona Halep să devină mult mai agresivă și să încerce să scurteze punctele, odată cu venirea lui Patrick Mouratoglou în echipa sa, se înșală fără doar și poate. Stilurile campioanei noastre și al lui Serena Williams sunt diametral opuse, asta și ca urmare a diferenței fizice.
Ca atare, francezul nu va încerca să îi schimbe stilul lui Halep, ci va încerca să îi îmbunătățească la maximum atu-urile din joc, astfel încât să ajungă iar la nivelul din 2018 și 2019, când a câștigat Roland Garros și Wimbledon.
"Nu le poți compara pe Serena Williams și pe Simona Halep ca jucătoare. Serena avea un serviciu uriaș, încerca să țină punctele cât mai scurte, în timp ce Simona e oposul: își construiește fiecare punct atent, adoră raliurile. Ea nu e înaltă, nu se poate folosi prea mult de avantajul serviciului. Nu cred că Patrick poate schimba aceste lucruri. Aici stă calitatea unui antrenor, să se muleze pe punctele forte ale jucătorului, să se adapteze pe stilul Simonei și să obțină maximum din calitățile ei. Nu o vom vedea pe Halep jucând ca Serena, asta e sigur, dar sunt convinsă că Mouratoglou va aduce în față principalele calități ale româncei", a concluzionat Schett.
Partida Halep - Zheng se joacă azi, nu înainte de 16:00, la Roland Garros, şi va fi transmisă în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 26 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo