Emma Răducanu a părăsit turneul de la Roland Garros după turul 2. Campioana en-titre de la US Open a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich în trei seturi, cu 6-3, 1-6, 1-6.
Cu această ocazie, jucătoarea britanică de origine română a terminat și un prim an pe toate suprafețele la cel mai înalt nivel, pentru că ascensiunea ei în lumea bună a început în 2021, pe iarbă.
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43
"Chiar vorbeam cu echipa mea de dimineață, este aproape un an de când am început să joc tenis la un nivel mai competitiv. Anul trecut jucam un turneu britanic în Connaught. Cred că am parcurs un drum lung de atunci. Anul acesta a fost întotdeauna o provocare pentru mine să mă adaptez, să-mi găsesc picioarele. Întotdeauna a existat ceva nou. Simt că în ultimele 12 luni am crescut cu siguranță mult. Și pe teren și în afara terenului. Cred că a fost un an destul de pozitiv și pentru simplul fapt că am învățat atât de multe. Cantitatea de informații pe care am acumulat-o depășește orice fel de rezultat, să fiu sinceră", a declarat jucătoarea în vârstă de 19 ani.

Emma Răducanu: "Sunt exact aceeași persoană ca acum 12 luni. Lucrurile în jurul meu s-au cam schimbat"

Emma a fost întrebată la conferința de presă de după meci ce s-a schimbat pentru ea în afara terenului, după US Open.
"Simt că nu abordez lucrurile în mod nebunește diferit în afara terenului. Sunt exact aceeași persoană ca acum 12 luni. Da, lucrurile în jurul meu s-au cam schimbat, dar sunt aceeași persoană", a declarat Răducanu
Emma a indentificat și câteva aspecte pozitive după primul sezon pe zgură la cel mai înalt nivel din carieră, în ciuda eșecului de azi: "Cu siguranță m-am întărit pe măsură ce sezonul pe zgură a avansat. Dar este nevoie de mult mai mult pentru a câștiga punctul pe această suprafață. O minge lovită bine nu prea face atât de mult. Cu siguranță am învățat cum să folosesc forma și alte lucruri. Mai am un drum destul de lung de parcurs pe această suprafață, dar, în general, aș spune că am avut o primă experiență bună pe zgură. Cred că mă pot îmbunătăți cu siguranță mult mai mult decât nivelul la care sunt acum."

Campioana de la US Open spune că a învățat să se descurce mai bine și după înfrângeri

După succesul impresionant de la US Open, Emma a adunat mai multe înfrângeri decât victorii în WTA, bilanțul fiind (10-13). Jucătoarea britanică de origine română spune însă că a învățat să se descurce mai binedupă eșecuri pentru că, nu-i așa, într-un turneu, doar o singură persoană câștigă la final de săptămână.
Eșecurile mă afectau mai mult înainte. Acum privesc totul ca pe o lecție și știu exact unde am greșit, unde mă pot îmbunătăți, unde alte adversare sunt mai bune decât mine. Cu siguranță mă uit la toate aceste meciuri ca pe un instrument bun care să mă învețe cum să-mi îmbunătățesc propriul joc.
Emma a mărturisit că nu a avut însă așteptări foarte mari de la sezonul de zgură:
https://i.eurosport.com/2022/05/24/3379443.jpg
"M-am înscris la patru turnee la rând, crezând că voi pierde în primul tur la fiecare. Dar de fapt am jucat câteva meciuri în fiecare. Pentru sezonul de iarbă mă gândesc sincer la modul în care este cel mai bine să-mi folosesc jocul, pentru a se potrivi cu suprafața. Încerc să mă adaptez și să schimb cât mai repede posibil de la zgură la iarbă. Pentru că, știți, pe iarbă nu poți sta la fel de departe de teren ca pe zgură și sunt anumite lucruri pe care trebuie să le schimbi."
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55