Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander, savuros la interviul luat Igăi Swiatek: "A fost ca la un meci al Simonei Halep"

Nicu Savin

Actualizat 04/06/2022 la 11:13 GMT+3

Mats Wilander a intervievat-o pe Iga Swiatek pe Philippe Chatrier, imediat după ce poloneza s-a calificat în finala de la Roland Garros. Expertul Eurosport a scos în evidență faptul că poloneza a fost susținută frenetic de public, la fel cum se întâmplă la meciurile Simonei Halep de la Paris.

Mats Wilander și Iga Swiatek

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek continuă să impresioneze în circuit. Poloneza nu a avut nicio emoție în fața Dariei Kasatkina, pe care a învins-o cu 6-2, 6-1, calificându-se astfel în a doua sa finală de la Roland Garros.
Unibet - Roland Garros 2022
La finalul partidei, liderul mondial a oferit un scurt interviu pe teren, iar cel care i-a pus întrebările a fost Mats Wilander. Expertul Eurosport a subliniat că Iga s-a bucurat de sprijinul masiv al fanilor, la fel cum i se întâmplă și Simonei Halep atunci când joacă la Paris.
"Am văzut că ai fost susținută frenetic din tribune, de parcă am fi asistat la un meci al Simonei Halep. Cum e să fii susținută așa?", a spus Wilander.
"Mă bucur că fanii sunt alături de mine și îmi dau energie", a răspuns poloneza.
Citește și:

Iga Swiatek a recunoscut că este stresant să fie la un asemenea nivel

Victoria contra Kasatkinei a fost a 34-a consecutivă pentru Swiatek. Dacă poloneza va triumfa la Roland Garros, va egala recordul all-time de victorii succesive în circuit, deținut de Venus Williams (35). La conferința de presă de după meci, cea mai bună jucătoare a lumii a recunoscut că este destul de stresant să se afle într-o asemenea postură, dar a menționat că încearcă să trateze ultimul act ca pe un meci oarecare.
"A putea juca finala este un lucru grozav, mai ales când nu știam cum voi juca aici după atâtea turnee. Pentru mine, părea evident că această serie s-ar putea să se apropie de sfârșit. Privesc înainte, o iau pas cu pas. Nu aveam un obiectiv anume pentru acest turneu. Am vrut doar să văd cum se va dezvolta jocul meu meci de meci. Sunt mândru de mine.
Încerc să tratez aceste jocuri ca pe oricare alt joc. Este destul de stresant și accept asta. Vreau să continui să fac aceeași treabă. Merge destul de bine. Sunt conștientă că adversarele mele sunt și ele stresate.Așa că tratez aceste finale ca pe orice alt joc. Îmi amintesc cum am ajuns acolo unde sunt și care sunt punctele mele forte și mă ajută. Este vorba despre o stare de spirit și de pregătire înainte de meci", a spus Iga Swiatek după meciul cu Daria Kasatkina.
Iga Swiatek va lupta sâmbătă pentru trofeu împotriva lui Cori Gauff, care a învins-o categoric pe Martina Trevisan, scor 6-3, 6-2. Tânăra jucătoare din SUA a atins mai multe borne impresionante odată cu accederea în ultimul act și are șansa ei de a câștiga, deși forma și experiența suplimentară ale polonezei o fac clar favorită.
Gauff și Swiatek se vor întâlni în finala de la Roland Garros pentru a treia oară în circuit. Liderul mondial a câștigat ambele întâlniri anterioare, la Roma în 2021 și la Miami în 2022. De altfel, tânăra sportivă din SUA nu a reușit până acum să-i ia vreun set polonezei.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo