Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cori Gauff dă peste cap statisticile din WTA! Bornele uluitoare atinse după calificarea în finala Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 02/06/2022 la 20:22 GMT+3

Cori Gauff și-a depășit statutul de star în devenire și a devenit o certitudine, calificându-se în prima sa finală de Grand Slam. Jucătoarea din SUA a învins-o în două seturi pe Martina Trevisan și va juca în ultimul act contra Igăi Swiatek. Chiar dacă nu va triumfa la Paris, Gauff se poate lăuda deja cu câteva borne impresioanante.

Coco Gauff

Credit imagine: Eurosport

Cori Gauff - Iga Swiatek este marea finală de la Roland Garros din acest an. După ce poloneza a trecut fără probleme de Daria Kasatkina (6-2, 6-1), jucătoarea din Statele Unite a avansat și ea în ultimul act, în urma unei victorii la fel de lejere contra revelației turneului, Martina Trevisan (6-3, 6-1).
Dacă Swiatek a mai fost în finală la Paris, în 2020, când a și cucerit trofeul, pentru Gauff este prima prezență în finala unui turneu de Grand Slam. Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, spunea că Gauff îi poate pune probleme serioase liderului mondial într-o eventuală finală, iar acum aceasta are șansa să demonstreze asta pe teren.
Citește și:

Cori Gauff a atins borne impresionante prin calificarea în finala Roland Garros

Prin performanța de a ajunge în ultimul act, Cori Gauff a atins câteva borne pe care jucătoare mult mai consacrate nu le-au bifat niciodată, ceea ce întărește ideea că americanca poate fi o forță dominantă în tenis în anii următori.
Având numai 18 ani, două luni și 20 de zile, Gauff a devenit cea mai tânără jucătoare din SUA care ajunge în ultimul act la Roland Garros de la Monica Seles încoace (1991). De asemenea, este cea mai tânără finalistă de la Paris din ultimii 21 de ani. Kim Klijters, în 2001, avea o vârstă mai fragedă când a jucat pentru prima dată cu trofeul pe masă la Grand Slam-ul de pe suprafața roșie.
În plus, Gauff este a 3-a cea mai tânără jucătoare care a ajunge în finală la un turneu major în mileniul 3, după Maria Sharapova (Wimbledon 2004) și Kim Klijters (Roland Garros 2001).
Gauff a avut până acum un turneu perfect la Paris, reușind să ajungă în finală fără să piardă set. În ceea ce privește jucătoarele din SUA, Gauff este abia a 6-a din istorie care se poate mândri cu această performanță, în era open, după celebrele Andrea Jaeger, Billie Jean King, Chris Evert, Martina Navratilova și Venus Williams.
Finala cu Iga Swiatek va fi așadar o oportunitate pentru Gauff să atingă noi recorduri, dar o victorie este desul de greu de anticipat. Poloneza este într-o formă incredibilă și pare de nezdruncinat, dar într-o finală orice e posibil.
Gauff și Swiatek se vor întâlni în finala de la Roland Garros pentru a treia oară în circuit. Liderul mondial a câștigat ambele întâlniri anterioare, la Roma în 2021 și la Miami în 2022. De altfel, tânăra sportivă din SUA nu a reușit până acum să-i ia vreun set polonezei.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo