Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Patrick Mouratoglou își asumă eșecul Simonei Halep de la Roland Garros! Mesajul francezului

Nicu Savin

Actualizat 28/05/2022 la 11:57 GMT+3

Patrick Mouratoglou a avut o reacție de mare antrenor după ce Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros în turul secund. Francezul și-a asumat rezultatul dezamăgitor și chiar le-a cerut scuze fanilor sportivei pentru nereușitele din ultima perioadă.

Patrick Mouratoglou & Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Patrick Mouratoglou lucrează de puțin timp cu Simona Halep, dar starul colaborării nu este unul conform așteptărilor, cel puțin din punct de vedere al rezultatelor. Sportiva noastră a pierdut surprinzător în turul secund la Roland Garros în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, acesta fiind cel mai slab parcurs al său din ultimii 6 ani la turneul parizian.
Unibet - Roland Garros 2022
Simona a explicat la final că a suferit un atac de panică și de acolo evoluția ei slabă din seturile doi și 3. Românca a declarat însă că depășit cu bine acest moment și se gândește deja la viitor.
Patrick Mouratoglou nu a trecut însă la fel de ușor peste înfrângerea elevei sale și a avut un mesaj tranșant, prin care își asumă întreaga vină pentru rezultatele mai puțin bune înregistrate de Simona de când a început să lucreze cu el.
"Am fost întotdeauna mândru de succesele mele cu jucătorii mei, dar trebuie să recunosc și când nu fac o treabă suficient de bună.Rezultatele pe care le-am avut în ultima lună la Madrid, Roma și Roland-Garros sunt insuficiente pentru cineva de calibrul Simoeni Halep și îmi asum întreaga responsabilitate pentru ele.
Este pe deplin dedicată, motivată, dă totul la fiecare minge. Este o campioană - palmaresul ei vorbește de la sine.Mă aștept la mult mai mult de la mine și vreau să-mi cer scuze fanilor ei, care au susținut-o întotdeauna", a scris Mouratoglou pe contul personal de Instagram.
Citește și:

Simona Halep, încurajată de Mouratoglou, după eșecul de la Roland Garros

Simona a dezvăluit la conferința de presă ce a vorbit cu Patrick Mouratoglou imediat după meci, iar spusele sale demonstrează de ce francezul este considerat unul dintre cei mai mari antrenori din lume. Acesta a încurajat-o și a a făcut-o imediat să se gândească la viitor.
"Am vorbit cu Patrick și mi-a zis să mă gândesc unde vreau să joc de săptămâna viitoare, suntem cu mintea la meciuri și o să revenim. Mi-a zis să mă calmez și că e totul ok, nu e nicio tragedie că am pierdut un meci. Îl doare pentru că s-a întâmplat chiar la Roland Garros, dar nu e nicio problemă, mergem înainte.", a completat Simona.
Deși rezultatul de la Roland Garros este dezamăgitor, Simona trebuie să privească înainte și nu are prea mult timp de zăbovit. Urmează sezonul de iarbă, iar dacă problemele fizice nu sunt serioase e de așteptat ca românca să se pregătească la minim două turnee pentru Wimbledon.
Primele competiții de pe cea mai rapidă suprafață sunt programate în săptămâna 6-12 iunie, la S'Hertogenbosch și Nottingham, dar Simona nu s-a înscris la niciunul dintre acele turnee. Astfel, dacă nu va primi un wild card, românca va debuta pe iarbă la Birmingham, în perioada 13-19 iunie.
Simona Halep va participa abia pentru a 2-a oară la turneul de la Birmingham, care are o istorie de 40 de ani. Se întâmpla în 2015, când sportiva noastră se oprea în sferturi, fiind învinsă în 3 seturi de Kristina Mladenovic.
Ulterior, sportiva noastră va juca la Bad Homburg (Germania), turneu la care nu a participat nidiodată în carieră. Mai apoi va reveni, cel mai probabil, pe iarba de la Wimbledon, acolo unde nu a mai călcat de la triumful din 2019 (în 2020 nu s-a ținut din cauza pandemiei, iar în 2021 Simona a lipsit, fiind accidentată). Grand Slam-ul de la All England Club va avea loc în perioda 27 iunie -10 iulie.
Simona Halep are două titluri câștigate pe iarbă în carieră, la S'Hertogenbosch (2013) și Wimbledon (2019).
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 27 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo