Victoria Azarenka merge mai departe la Roland Garros, după un succes în trei seturi cu Ana Bogdan, cu 6-7, 7-6, 6-2. A fost un joc în care reprezentanta României a avut șansa să-l încheie victoriasă în setul doi, când a servit pentru meci la 6-5, dar jucătoarea din Belarus a realizat break-ul, iar de aici a controlat tot în teren până la final.

Ana Bogdan a tras concluziile după meciul cu Victoria Azarenka la Roland Garros

După meci, Azarenka a vorbit despre această revenire contra Anei Bogdan: "Debuturile în Grand Slam nu sunt niciodată ușoare. Am jucat cu o adversară destul de dificilă. A ieșit jucând, știi, foarte puternic. Am simțit că am avut un impuls la început, dar apoi l-am cam pierdut puțin. Deci chiar încercam să găsesc o modalitate de a câștiga astăzi. Și cred că, până la urmă, despre asta e vorba. Nu este despre cum începi, ci cum termini. A fost un meci foarte greu. Au fost multe emoții, pauze, sunt destul de fericită că am terminat cu victorie."
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43

Azarenka, după jocul cu Bogdan: "Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale"

Fostul lider mondial nu va putea juca la Wimbledon, în contextul politic. Inclusiv pentru ea este dificil de jucat tenis în această perioadă. Cum privește Vika toată această situație?
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378106.jpg
"Nu o să stau aici și să spun cât de greu îmi este să mă uit la ce se întâmplă în lume. Sunt o mulțime de lucruri de spus, o mulțime de lucruri care vor fi scoase din context, așa că nu vreau să spun ceva și oamenii îmi răsucesc cuvintele în agende diferite, potrivite pentru ei. Deci nu cred că este un subiect despre care să vorbim. Este vorba despre ce poți face pentru a fi de ajutor, pentru ca lucrurile să nu meargă mai departe. Eu sunt o jucătoare de tenis care își face treaba și asta o să fac în continuare", a răspuns Azarenka.
Va juca însă în turnee de iarbă în perioada următoare? "Știi, am plănuit atât de multe lucruri anul acesta și niciunul nu s-a întâmplat. Voi încerca doar să o iau zi de zi, pentru că o astfel de abordare nu mă va lăsa cu dezamăgire, sper. Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale. Așa mă simt anul acesta.", a concluzionat Azarenka.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55