Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cazul descalificării lui Kato de la Roland Garros ia amploare! Organizatorii, atacați furibund la Paris

Irina Aldea

Publicat 05/06/2023 la 20:48 GMT+3

Miyu Kato a lovit din greșeală un copil de mingi la Roland Garros și a fost descalificată din proba de dublu alături de colega ei, Aldila Sutjiadi. Nipona a pierdut toți banii câștigați la dublu și punctele de clasament, iar Alize Cornet, a doua cea mai bună tenismenă din Franța în clasamentul WTA, a fost extrem de dezamăgită de ce au făcut arbitrul și organizatorii la Paris.

Filmul descalificării perechii Kato/Sutjiadi, din optimile Roland Garros

Dublul Miyu Kato & Aldila Sutjiadi a fost forțat să părăsească French Open la "masa verde". În timpul partidei din optimi cu perechea Bouzkova/Sorribes Tormo, la scorul de 6-7, 3-1, dublul japonezo-indonezian a fost descalificat. Fără să vrea, Kato a trimis o minge spre linia de fund, după încheierea punctului, și a avut ghinionul ca acea lovitură să o izbească în plin pe una din fetițele care îndeplineau rolul de copil de mingi. Aceasta s-a speriat și a început să plângă.
Inițial, arbitrul de scaun a dat doar un avertisment, dar Bouzkova a intervenit și i-a explicat acestuia că fata a început să plângă. "Trebuie descalificate! Acel copil plânge, plânge!", a fost intervenția lipsită de fair-play a Mariei Bouzkova, care nici măcar nu văzuse ce s-a întâmplat. După câteva minute de discuții, în care s-au analizat cele întâmplate, s-a decis ca perechea Miyu Kato & Aldila Sutjiadi să fie descalificată.
CITEȘTE ȘI:

Cazul descalificării lui Kato de la Roland Garros ia amploare! Alize Cornet, atac furibund pentru organizatori

Alize Cornet a fost printre primele jucătoare care au luat cuvântul în cazul descalificării lui Kato și i-a transmis acesteia din urmă un mesaj de susținere: "Decizie nebună. Îmi pare foarte rău pentru tine, dar mulți jucători (cu excepția Mariei și Sara, evident) te susțin", a fost mesajul lui Cornet pe rețelele de socializare.
Ulterior, într-un interviu pentru L'Équipe, Alize Cornet a continuat și a vorbit și mai mult despre acest subiect: "Sper ca turneul să-i dea banii înapoi, este atât de nedrept! Am ajuns la culmea nedreptății. Mă face să vreau să sparg totul. Arbitrul a făcut o greșeală imensă. A fost influențat de celelalte două jucătoare. Turneul ar trebui să-și ceară scuze față de Kato. Ar trebui să spunem cu toții organizatorilor... De fapt, mă voi duce să îi văd mai târziu să le spun cât de nedrept e. Sunt atât de sătulă! Sper că nu-i vor lua premiul în bani. Arbitrul este cel care ar trebui să fie descalificat. Tocmai a distrus turneul unei fete", a transmis Alize Cornet pentru L'Équipe.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo