Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorribes Tormo rupe tăcerea, după ce ea și Bouzkova au cerut descalificarea lui Kato de la Roland Garros

Irina Aldea

Actualizat 05/06/2023 la 22:13 GMT+3

Miyu Kato a lovit din greșeală un copil de mingi la Roland Garros și a fost descalificată din proba de dublu alături de colega ei, Aldila Sutjiadi. Sara Sorribes Tormo și Marie Bouzkova au insistat ca adversarele lor să fie descalificate, iar iberica a vorbit azi despre gestul lor total nesportiv.

Filmul descalificării perechii Kato/Sutjiadi, din optimile Roland Garros

Dublul Miyu Kato & Aldila Sutjiadi a fost forțat să părăsească French Open la "masa verde". În timpul partidei din optimi cu perechea Bouzkova/Sorribes Tormo, la scorul de 6-7, 3-1, dublul japonezo-indonezian a fost descalificat. Fără să vrea, Kato a trimis o minge spre linia de fund, după încheierea punctului, și a avut ghinionul ca acea lovitură să o izbească în plin pe una din fetițele care îndeplineau rolul de copil de mingi. Aceasta s-a speriat și a început să plângă.
Inițial, arbitrul de scaun a dat doar un avertisment, dar Bouzkova a intervenit și i-a explicat acestuia că fata a început să plângă. "Trebuie descalificate! Acel copil plânge, plânge!", a fost intervenția lipsită de fair-play a Mariei Bouzkova, care nici măcar nu văzuse ce s-a întâmplat. După câteva minute de discuții, în care s-au analizat cele întâmplate, s-a decis ca perechea Miyu Kato & Aldila Sutjiadi să fie descalificată.
CITEȘTE ȘI:

Sorribes Tormo rupe tăcerea, după ce ea și Bouzkova au cerut descalificarea lui Kato de la Roland Garros

Sara Sorribes Tormo a disputat azi un meci nebun în compania braziliencei Beatriz Haddad Maia, cel mai lung al sezonului la feminin. Iberica a pierdut, iar după meci a venit la conferința de presă unde era așteptată de jurnaliști pentru a vorbi despre descalificarea sportivei din Japonia.
Sportiva din Spania a vorbit despre nefericitul eveniment de ieri, spunând că ea și Bouzkova trec printr-un moment greu din cauza a ce spun oamenii pe internet despre ele: "În primul rând, ieri a fost o situație foarte neplăcută. Este greu pentru mine și pentru Marie să auzim tot ce spun oamenii despre noi.
Nu este ușor, pentru că singurul lucru pe care l-am făcut a fost să mergem la arbitru și să-i explicăm ce s-a întâmplat.I-am spus că acel copil de mingi plânge pentru că s-a speriat. Am crezut că s-a întâmplat ceva. Am mai spus că mingea a zburat direct spre fată, pentru că arbitrul nu a văzut. Decizia a fost luată de supervizor, nu de noi. Noi nu am făcut nimic greșit. Acesta este singurul lucru pe care îl pot spune", a transmis Sara Sorribes Tormo la Roland Garros.
Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se văd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo