Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roland Garros 2021 | Chris Evert a dat verdictul înainte! Cine va face legea pe zgura pariziană

Irina Aldea

Publicat 28/05/2021 la 11:58 GMT+3

Chris Evert a prefațat al doilea turneu de Grand Slam al anului, cu doar câteva zile înainte de începerea competiției majore din capitala Franței. Roland Garros 2021 debutează duminică la Paris, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Chris Evert

Credit imagine: Eurosport

Câștigătoare a 18 titluri de Grand Slam și expertă Eurosport, Chris Evert a făcut o analiză succintă înainte de startul celui de-al doilea turneu major al anului, Roland Garros. Marea campioană americană a vorbit atât despre tabloul feminin, dar și despre tabloul masculin, acolo unde s-au adunat pe aceeași parte cei trei coloși ai sportului alb, Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.
Chris Evert a mărturisit pentru Eurosport că preferata ei de la această ediție este liderul mondial Ashleigh Barty, care are abilități sportive excepționale, dar este de părere că Iga Swiatek, campioana en-titre, are toate armele pentru a-și apăra titlul pe zgura de la Paris. O altă jucătoare pe care o urmărește cu interes este Aryna Sabalenka, o jucătoare puternică având capacitatea de a crea probleme oricui se află de partea cealaltă a fielului.

Roland Garros 2021 | Chris Evert, despre cine va face legea în 2021 pe zgura de la Paris – WTA

"Ash Barty a arătat foarte bine, a câștigat câteva turnee. Sabalenka s-a impus și ea la câteva competiții și m-a surprins, cu siguranță este pe lista favoritelor la ce a arătat anul acesta. Ash Barty este specială pentru mine, cred că poate pur și simplu să facă tot ce-și propune – are putere, are finețe în lovituri, vine la fileu, are arme bune în atac, dar și o defensivă impresionantă. Ash, Iga și Sabalenka – acesta este top 3 pentru mine la Roland Garros 2021.
Chris Evert
Și Serena Williams trebuie urmărită îndeaproape la Paris. Dacă ajunge în săptămâna a doua, va fi foarte periculoasă și mai cred că Coco Gauff joacă foarte bine, așa că și pee le două le adaug în topul meu. Cred că Iga poate repeta succesul de anul trecut. Arată încredere în toate loviturile. Ce m-a impresionat la ea este cum a reacționat după titlul de anul trecut. A spus clar că nu se mulțumește cu un singur titlu de Grand Slam", a spus Chris Evert pentru Eurosport.

Roland Garros 2021 | Chris Evert, despre cine va face legea în 2021 pe zgura de la Paris - ATP

"Novak are 18 titluri majore acum, își poate încheia cariera cu cele mai multe din istorie, fără doar și poate. Este incredibil pe toate cele trei suprafețe de joc, e cel mai tânăr dintre cei trei uriași, cred că la el contează doar să se mențină sănătos. Dacă va mai juca trei sau patru ani, atunci cred că poate să mai câștige patru sau cinci turnee majore. La Roland Garros, Rafa are prima șansă. E mai vulnerabil în 3 seturi, dar în 5 nu văd să aibă probleme, pentru că are mentalitatea de a rămâne în fiecare punct, chiar și pentru 5 ore. El e favoritul meu, Djokovic pe locul doi, iar apoi oricine poate avea șansa lui.
Roger Federer? Lui îi va fi greu. Cred că cea mai bună șansă a lui este Wimbledonul, acolo unde raliurile sunt mai scurte, poți ajunge la fileu, are un ritm mai bun acolo, un slice care pune adversarul în dificultate. Acesta e cel mai bun pariu al lui, Wimbledon. Ceea ce mă îngrijorează e că nu a jucat prea mult. Am spus la fel despre Serena, îți pierzi acel instinct, pierzi anticipația, pierzi încrederea. Ai nevoie de meciuri ca să fii iar cel mai bun. Dacă joacă trei turnee începând de acum până la wimbledon poate că-și poate recăpăta acel sentiment", a mai spus Chris Evert.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo