Roland Garros-ul surprizelor continuă pe tabloul feminin: după ce Iga Swiatek (19 ani) a învins-o pe Simona Halep, în optimi, iar Jelena Ostapenko (23 ani) o trimisese acasă încă din turul doi pe Karolina Pliskova, Nadia Podoroska (23 ani) a eliminat-o pe a treia favorită, Elina Svitolina, în sferturi, în mai puțin de 80 de minute, scor 6-2, 6-4.
Pentru prima dată în Era Open, o jucătoare care și-a început parcursul în calificări a acces în semifinale la Roland Garros. Nadia Podoroska a egalat practic cel mai bun rezultat scos vreodată în Era Open la un Grand Slam de o jucătoare ajunsă pe tabloul principal via calificări: Christine Dorey a fost prima cu un astfel de parcurs, la Australian Open 1978, iar Alexandra Stevenson repetase performanța la Wimbledon 1999.

Nadia Podoroska, prima semifinalistă la Roland Garros 2020

Laver Cup
Laver Cup 2021 debutează vineri pe Eurosport! Cine joacă în prima zi de concurs la Chicago
ACUM 3 ORE
Nadia Podoroska a fost jucătoarea clar mai bună în primul set al duelului cu Elina Svitolina. Lovind curajos și agresiv, direcționându-și bine forehand-ul și inserând ici și colo câte o scurtă, argentinianca a făcut ravagii pe serviciul favoritei 3, câștigând 15 din 17 puncte contra primului serviciu. Svitolina nu a reușit să se adapteze condițiilor de joc pe vânt și nu și-a câștigat serviciul nici măcar o dată în acest prim set. Mai mult, s-a lăsat dominată copios la capitolul lovituri câștigătoare, 17-2! Chiar dacă nu a reușit să își fructifice lansarea, la 5-1, Podoroska s-a impus lejer la retur, după 37 de minute, încheind setul cu un retur câștigător în lung de linie și un bilanț excelent de 17 lovituri câștigătoare / 15 greșeli neforțate.
Favorita trei a reușit să schimbe puțin aspectul jocului său în setul doi. Însă după ce ambele jucătoare au reușit un game la zero pe lansare, jocul la serviciu nu s-a mai legat pentru niciuna. O serie de șase break-uri, în care sportiva pornită din calificări a venit mereu din urmă, a testat serios nervii Svitolinei. Podoroska a fost prima care s-a adunat la serviciu, a trecut în avantaj la 5-4, iar favorita trei a capotat sub presiune, sportiva din Argentina reușind să fructifice a treia minge de meci avută.
Gabriela Sabatini, cea mai de succes jucătoare de tenis din Argentina, s-a grăbit să o felicite pe Podoroska.
Până la această ediție a turneului de la Roland Garros, Podoroska mai jucase un singur meci pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem, la US Open 2018. Nu avea victorie în fața jucătoarelor din Top 50 în circuit. A obținut prima victorie în fața unei sportive din Top 30 în fața Yuliei Putintseva, iar după acest prim succes în fața unei jucătoare din Top 5 WTA și-a asigurat debutul între primele 50 de jucătoare ale lumii.
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
ACUM 4 ORE
Tenis
Naomi Osaka n-a glumit cu anunțul de la US Open! Decizia de ultim moment luată de niponă
ACUM 6 ORE