Roland Garros-ul surprizelor continuă pe tabloul feminin: după ce Iga Swiatek (19 ani) a învins-o pe Simona Halep, în optimi, iar Jelena Ostapenko (23 ani) o trimisese acasă încă din turul doi pe Karolina Pliskova, Nadia Podoroska (23 ani) a eliminat-o pe a treia favorită, Elina Svitolina, în sferturi, în mai puțin de 80 de minute, scor 6-2, 6-4.
Pentru prima dată în Era Open, o jucătoare care și-a început parcursul în calificări a acces în semifinale la Roland Garros. Nadia Podoroska a egalat practic cel mai bun rezultat scos vreodată în Era Open la un Grand Slam de o jucătoare ajunsă pe tabloul principal via calificări: Christine Dorey a fost prima cu un astfel de parcurs, la Australian Open 1978, iar Alexandra Stevenson repetase performanța la Wimbledon 1999.

Nadia Podoroska, prima semifinalistă la Roland Garros 2020

Tenis
Sorana Cîrstea a analizat meciul cu Sloane Stephens, pierdut în trei seturi la Roland Garros
ACUM 6 MINUTE
Nadia Podoroska a fost jucătoarea clar mai bună în primul set al duelului cu Elina Svitolina. Lovind curajos și agresiv, direcționându-și bine forehand-ul și inserând ici și colo câte o scurtă, argentinianca a făcut ravagii pe serviciul favoritei 3, câștigând 15 din 17 puncte contra primului serviciu. Svitolina nu a reușit să se adapteze condițiilor de joc pe vânt și nu și-a câștigat serviciul nici măcar o dată în acest prim set. Mai mult, s-a lăsat dominată copios la capitolul lovituri câștigătoare, 17-2! Chiar dacă nu a reușit să își fructifice lansarea, la 5-1, Podoroska s-a impus lejer la retur, după 37 de minute, încheind setul cu un retur câștigător în lung de linie și un bilanț excelent de 17 lovituri câștigătoare / 15 greșeli neforțate.
Favorita trei a reușit să schimbe puțin aspectul jocului său în setul doi. Însă după ce ambele jucătoare au reușit un game la zero pe lansare, jocul la serviciu nu s-a mai legat pentru niciuna. O serie de șase break-uri, în care sportiva pornită din calificări a venit mereu din urmă, a testat serios nervii Svitolinei. Podoroska a fost prima care s-a adunat la serviciu, a trecut în avantaj la 5-4, iar favorita trei a capotat sub presiune, sportiva din Argentina reușind să fructifice a treia minge de meci avută.
Gabriela Sabatini, cea mai de succes jucătoare de tenis din Argentina, s-a grăbit să o felicite pe Podoroska.
Până la această ediție a turneului de la Roland Garros, Podoroska mai jucase un singur meci pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem, la US Open 2018. Nu avea victorie în fața jucătoarelor din Top 50 în circuit. A obținut prima victorie în fața unei sportive din Top 30 în fața Yuliei Putintseva, iar după acest prim succes în fața unei jucătoare din Top 5 WTA și-a asigurat debutul între primele 50 de jucătoare ale lumii.
Roland Garros
Djokovic e în turul 3 la Roland Garros! Sârbul l-a învins pe noul elev al lui Vajda, Alex Molcan
ACUM 34 MINUTE
Roland-Garros
Sorana Cîrstea, eliminată în turul 2 la Roland Garros! Românca, învinsă de Sloane Stephens
ACUM 37 MINUTE