Toţi ochii românilor vor fi duminică spre Sorana Cîrstea, care deschide balul pe Suzanne-Lenglen, în prima partidă a zilei, dar şi după meciul sportivei noastre aveţi toate motivele să rămâneţi pe canalele Eurosport şi pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/06/05/3146972.jpg

Tsitsipas - Carreno-Busta, duel de 5 stele la Roland Garros

Roland Garros
Daniil Medvedev s-a calificat în turul 3 la Roland Garros, după o victorie muncită cu Laslo Djere
ACUM 5 ORE
Tsitsipas - Carreno-Busta e al doilea meci al zilei pe Philippe-Chatrier şi va începe în jurul orei 15:00. Vorbim de un meci cu un favorit clar, în persoana grecului, dar acesta trebuie să îşi adune energia şi să se concentreze exclusiv pe ce are de făcut pe teren. În duelul cu Isner, din optimi, jucătorul elen a fost extrem de nervos, lucru care s-a tradus într-un set cedat în faţa uriaşului american.
De partea cealaltă, Carreno-Busta a părut complet ieşit din formă în această primăvară, doar la Barcelona reuşind un turneu solid. Totuşi, odată ajuns la Paris pare că şi-a regăsit cadenţa (ca şi Schwartzman, un alt zgurist care a fost dezamăgitor în ultimele două luni, dar care la Roland Garros are evoluţii solide), astfel că în primele trei seturi a cedat un singur game.
Tsitsipas şi Carreno-Busta s-au întâlnit până acum de două ori, o dată chiar pe zgură, la Barcelona 2018. În ambele dispute s-a impus grecul în minimum de seturi.
https://i.eurosport.com/2021/06/05/3146970.jpg

Garin - Medvedev | Cât de departe poate ajunge rusul?

Înainte de actuala ediţie a Roland Garros, Daniil Medvedev nu trecuse niciodată de turul întâi la Paris, lucru extrem de surprinzător pentru CV-ul numărului doi mondial. Rusul pare că şi-a regăsit încrederea în el pe suprafaţa roşie şi destui specialişti îl văd favorit duminică, împotriva unui specialist pe zgură, cum este Cristian Garin.
Chilianul, cap de serie 22, are marele handicap că vine în această dispută obosit, după ce a avut nevoie de peste 10 ore în primele 3 partide, niciuna nefiind încheiată în minimum de seturi (cu McDonald a jucat 4 ore şi 19 minute, revenind de la 0-2 la seturi şi impunându-se în decisiv).
Garin şi Medvedev s-au aflat faţă în faţă de două ori până acum. La Montreal 2019 actualul loc doi mondial nu a avut probleme să câştige, dar în primăvara acestui an, la Madrid, Garin s-a impus în decisiv.
https://i.eurosport.com/2021/06/05/3146975.jpg

Zverev - Nishikori | Germanul a trecut peste momentul critic

Alexander Zverev va fi probabil un viitor număr unu mondial şi un câştigător de Grand Slamuri, dar la Roland Garros 2021 a arătat din nou cât de inconstant poate fi. Nu doar de la o partidă la alta, ci în cadrul aceleiaşi dispute. A revenit de la 0-2 la seturi cu modestul Otte, în primul tur, pentru ca apoi să treacă în minimum de seturi de Safiulin şi Djere. Ca atare, neamţul pare să fi trecut peste momentul critic şi, dacă va arăta constanţa de la Madrid, turneu pe care l-a câştigat învingându-i pe Nadal, Thiem sau Berrettini, poate visa la o semifinală cu Tsitsipas.
În ceea ce îl priveşte pe Nishikori, niponul a supravieţuit la două dispute de 5 seturi în primele două seturi, dar a avut timp să se odihnească, după ce Laakonen a abandonat în turul 3, la 0-1 la seturi. În orice caz, Kei va avea o misiune aproape imposibilă, în faţa unui adversar pe care l-a învins o singură dată în 5 întâlniri directe.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Rafa Nadal, victorie fără emoții cu Moutet, la Roland Garros! Borna impresionantă atinsă de iberic
ACUM 20 ORE
Roland Garros
Daniil Medvedev "râde" de organizatorii de la Wimbledon: "E grozav, voi fi numărul 1 în lume!"
IERI LA 12:46