După ce s-a impus la Australian Open, în ianuarie, jucătoarea din Statele Unite nu părea să se numere printre marile favorite la Roland Garros, jocul său nefiind unul perfect pentru zgură.

Cu toate acestea, Kenin a evoluat extrem de sigur și a avut prestații solide, culminând cu victoria din semifinale, cu Petra Kvitova.

Tenis
Turneul Campioanelor, doar un exercițiu de imaginație în 2020. Halep, constanta WTA Finals din 2014
ACUM 18 ORE

Cu siguranță că sportiva de 21 de ani spera să pună azi capăt parcursului fantastic al Igăi Swiatek, în condițiile în care poloneza nu are experiență și ar fi putut să nu știe cum să gestioneze un meci cu o asemenea presiune.

Nu a fost cazul, Swiatek devenind prima poloneză care câștigă la Roland Garros în era Open. Performanță formidabilă, venită la capătul unui turneu fără set pierdut. Ca atare, la final Kenin a fost dezamăgită, fiind probabil supărată și pe faptul că problemele medicale nu i-au permis să ajungă la nivelul dorit, în ultimul act.

"Vreau să o felicit pe Iga, a făcut un turneu grozav, a jucat foarte bine. Felicitări ei și echipei din spatele ei. Vreau să le mulțumesc și celor din tribune, mă bucur să vă văd după pandemie, a fost impresionant să mă susțineți pe parcursul celor două săptămâni, înseamnă enorm pentru mine", a spus Kenin la final.

Swiatek, jucătoarea perfectă la Roland Garros 2020

Roland-Garros women
Kenin, calificare în a doua finală de Grand Slam a carierei! Va juca la Roland Garros cu Swiatek
08/10/2020 LA 17:50
Roland-Garros women
Tim Henman anticipează o surpriză plăcută la Paris: "Dacă ar câștiga Petra, ar fi o poveste grozavă"
08/10/2020 LA 14:07