După ce s-a impus la Australian Open, în ianuarie, jucătoarea din Statele Unite nu părea să se numere printre marile favorite la Roland Garros, jocul său nefiind unul perfect pentru zgură.
Cu toate acestea, Kenin a evoluat extrem de sigur și a avut prestații solide, culminând cu victoria din semifinale, cu Petra Kvitova.
Tenis
Simona Halep a coborât pe locul 17 WTA. Naomi Osaka a ieșit din TOP 10. Cum arată clasamentul
04/10/2021 LA 09:37
Cu siguranță că sportiva de 21 de ani spera să pună azi capăt parcursului fantastic al Igăi Swiatek, în condițiile în care poloneza nu are experiență și ar fi putut să nu știe cum să gestioneze un meci cu o asemenea presiune.
Nu a fost cazul, Swiatek devenind prima poloneză care câștigă la Roland Garros în era Open. Performanță formidabilă, venită la capătul unui turneu fără set pierdut. Ca atare, la final Kenin a fost dezamăgită, fiind probabil supărată și pe faptul că problemele medicale nu i-au permis să ajungă la nivelul dorit, în ultimul act.
"Vreau să o felicit pe Iga, a făcut un turneu grozav, a jucat foarte bine. Felicitări ei și echipei din spatele ei. Vreau să le mulțumesc și celor din tribune, mă bucur să vă văd după pandemie, a fost impresionant să mă susțineți pe parcursul celor două săptămâni, înseamnă enorm pentru mine", a spus Kenin la final.
Swiatek, jucătoarea perfectă la Roland Garros 2020
Tenis
Schimbări în clasamentul WTA: o nouă coborâre pentru Simona Halep! Câte poziții a urcat Buzărnescu
27/09/2021 LA 08:22
US Open
Clasamentul pentru Turneul Campioanelor: Emma Răducanu, salt uriaș. Cum arată TOP 10
13/09/2021 LA 09:12