Penultima zi de concurs de la Roland Garros aduce, conform tradiției, marea finală feminină. Anastasia Pavlyunchenkova și Barbora Krejcikova vor lupta în premieră pentru un titul de Grand Slam, prezența ambelor jucătoare în ultimul act fiind o mare surpriză.
De asmenea, se va decerna trofeul și în proba de dublu masculin, astfel că se anunță o zi plină de spectacol pe zgura de la Paris. Kazacii Alexander Bublik și Andrey Golubev se vor duela cu reprezentanții gazdelor, Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut.
https://i.eurosport.com/2021/06/11/3150941.jpg
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38

Roland Garros | Finala feminină: Barbora Krejcikova - Anastasia Pavlyuchenkova

Nici un specialist nu anticipa o finală între Barbora Krejcikova, o jucătoare care a obținut rezultate majore numai la dublu în carieră, respectiv Anastasia Pavlyuchenkova, o sportivă foarte talantată, dar care nu a livrat rezultatele așteptate în prima parte a carierei.
De altfel, pentru Pavlyuchenkova, această ediție de Roland Garros este cel de-al 52-lea turneu de Grand Slam la care participă și până în prezent nu a depășit niciodată sferturile de finală. Astfel, la prima semifinală bifată a reușit și calificarea în ultimul act, după ce a trecut de Tamara Zidansek, scor 7-5, 6-3.
De partea cealaltă, prezența Krejcikovei în finală este și mai surprinzătoare. Cehoaica a început să se axeze pe cariera de simplu abia de anul trecut, dar a reușit să facă pregrese extraordinare într-un timp incredibil de scurt. În prima parte a acestui an, Krejcikova a uimit pe toată lumea ajungând în finala turneului de 1000 de puncte de la Dubai, pierdută însă cu Muguruza. Fix înaintea startului de la Roland Garros, sportiva de 25 de ani și-a trecut în palmares primul ei titlu la simplu, învingând-o pe Sorana Cîrstea în finala de la Strasbourg (WTA 250).
În semifinala de ieri, cehoaica aieșit câștigătoare dintr-un meci plin de dramatism contra Mariei Sakkari, scor 7-5, 4-6, 9-7.
Krejcikova și Pavlyuchenkova nu s-au mai duelat niciodată până acum în proba de simplu, astfel că în marea finală de la Roland Garros este și mai greu de precizat cine este favorită. Meciul dintre Krejcikova și Pavlyuchenkova va avea loc mâine, 12 iunie, pe arena Philippe Chatrier, cu începere de la ora 16:00.
https://i.eurosport.com/2021/06/11/3150947.jpg

Roland Garros | Finala de dublu masculin: Bublik / Golubev - Herbert / Mahut

După ce finala feminină se va fi încheiat, spectatorii de la Paris vor avea ocazia să vadă finala masculină de dublu, care se anunță extrem de spectaculoasă.
Kazacii Alexander Bublik și Andrey Golubev, pe de o parte, și francezii Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut, pe de alta, vor lupta pentru trofeu.
Dacă pentru Herbert și Mahut prezența în finală nu e nimic ieșit din comun, pentru sportivii din Kazakhstan reprezintă o performanță cu adevărat impresionantă. Bublik și Golubev au început să joace împreună abia de la începutul acestui an (au mai jucat un singur meci, în 2016), cea mai bună performanță bifată fiind turul 3 la Australian Open. În drumul spre finală, kazacii au învins perechi consacrate, precum Dodig / Polasek, Koolhof / Roger sau Nys / Puetz.
În ultimul act vor avea de asemenea de înfruntat adversari mult mai bine cotați. Perechea Herbert / Mahut, cap de serie 6, a câștigat trofeul la Roland Garros în 2018 și la această ediție pot intra în categoria selectă a jucătorilor care cuceresc împreună prestigiosul trofeu de două ori.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29