Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, elogios la adresa lui Carlos Alcaraz! Ce șanse îi dă ibericului la Roland Garros

Nicu Savin

Publicat 10/05/2022 la 12:01 GMT+3

Novak Djokovic a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Carlos Alcaraz, după ce ibericul a câștigat Mastersul de la Madrid. Liderul mondial îl consideră pe tânărul jucător cel mai bun din lume la ora actuală și îl vede mare favorit la Roland Gorros.

Mutua Madrid Open. Rezumatul unei finale de poveste realizată de Carlos Alcaraz contra lui Zverev

Carlos Alcaraz a luat pe sus lumea tenisului în ultimele luni, iar totul a culminat cu titlul cucerit acum două zile la Madrid, turneu în care i-a învins printre alții pe Rafa Nadal, Novak Djokovic sau Alexander Zverev.
Specialiștii îi prevăd un viitor strălucit tânărului care abia a împlinit 19 ani, considerându-l chiar capabil să depășească bornele atinse de cei 3 mari jucători care au dominat tenisul în ultimii 20 de ani: Roger Federer, Rafa Nadal și Novak Djokovic.
Laudele au curs în valuri la adresa lui Alcaraz în ultimele zile, iar Novak Djokovic nu s-a ferit de cuvinte mari atunci când a vorbit despre acesta. Sârbul crede că ibericul este cel mai bun jucător din lume în momentul de față și îi dă șanse reale să câștige la Rolland Garros.
"Cu siguranţă este un jucător special. Deja a spart topul ATP, este în creştere puternică, aş putea spune că este cel mai bun jucător din lume la acest moment. La Roland Garros, el este cu siguranţă unul dintre principalii favoriţi, fără îndoială, chiar dacă până acum nu a ajuns niciodată în fazele superioare. Cu tot ceea ce a realizat până acum, merită să fie numit unul dintre favoriţi", a spus Djokovic, citat de Agerpres.
În ciuda elogiilor primite în ultimul timp, Alcaraz a dat dovadă de maturitate după succesul de la Madrid, spunând că nu se consideră încă cel mai bun jucător din lume.
Citește și:

ALCARAZ S-A RETRAS DIN TURNEUL DE LA ROMA

După victoria de la Madrid, Alcaraz a luat decizia de a se retrage de la turneul Masters de la Roma, unde primul său adversar ar fi trebuit să fie Christian Garin.
Ibericul în vârstă de 19 ani a suferit o entorsă la gleznă și s-a lovit la unul dintre degetele de la piciorul drept după ce a căzut în meciul cu Rafael Nadal. În aceste condiții, staff-ul medical l-a sfătuit să ia o pauză înainte de Roland Garros, competiție programată în perioada 22 mai - 5 iunie.
Turneul de Grand Slam din capitala Franței este prioritatea lui Carlos Alcaraz, care se va afla în premieră printre cei 32 de capi de serie la tragerea la sorți care va avea loc pe 19 mai.
Astfel, Alcaraz și-a luat o mică pauză de la competiții, dar va continua, potrivit presei din Spania, să se pregătească pentru următorul turneu la care vrea să își continue ascensiunea în clasamentul ATP.
"Din dorința de a lupta pentru un Grand Slam, trebuie să mă odihnesc și să-mi recuperez glezna și piciorul pentru a fi la capacitate de 100% la Paris", a declarat Alcaraz, după finala cu Zverev.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo