Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek

Nicu Savin

Actualizat 19/05/2022 la 22:03 GMT+3

Simona Halep și-a aflat astăzi adversarele de la Roland Garros, iar sorții nu au fost deloc blânzi cu sportiva noastră. Dacă în primele două tururi nu ar trebui să aibă probleme, românca va avea un traseu extrem de greu începând din turul 3, iar punctul culminant ar putea fi atins încă din optimi, contra Igăi Swiatek.

Simona Halep la Roland Garros 2022: "E o nebunie ce a putut să facă Serena cu Patrick alături"

Simona Halep va avea un debut facil la Roland Garros 2022, urmând să dea piept în primul tur cu Ana Konjuh, o jucătoare clasată pe locul 66 în ierarhia WTA și care nu a impresionat deloc în acest an. Dacă va trece de Konjuh, românca va întâlni în turul doi învingătoarea duelului Maryna Zanevska - Qinwen Zheng.
Astfel, sportiva noastră ar trebui să ajungă fără mari probleme în turul 3, ceea ce înseamnă că va avea timp să se acomodeze cu condițiile și să-și regleze jocul. Greul va începe abia apoi, când în față i-ar putea ieși Jelena Ostapenko, nimeni alta decât cea care a învins-o în finala din 2017. Letona are un prim tur ușor, cu italianca Bronzetti, iar în runda a 2-a va juca cu Alieze Cornet sau Misaki Doi.
Până unde ajunge Simona Halep la Roland Garros 2022?

Simona Halep - Iga Swiatek, posibil duel în optimi la Roland Garros

Dacă va trece cu bine și de turul 3, Simona va avea probabil cel mai greu test al turneului. Pe optimea ei de tablou se află Iga Swiatek, cea mai bună jucătoare din lume la ora actuală și marea favorită la cucerirea trofeului. E greu de crezut că poloneza nu va ajunge în optimi. Aceasta va juca împotriva unei jucătoare venite din calificări în primul tur, iar apoi va da piept cu Alisson Riske sau Dayana Yastremska. Cea mai periculoasă adversară pe care ar putea-o întâlni în turul 3 ar fi Liudmila Samsonova, locul 26 WTA.
Așadar, un duel Halep - Swiatek în optimi e foarte posibil. Pe de o parte e complicat pentru Simona, dar dacă va reuși să treacă de poloneză e clar că românca poate să meargă până la capăt în turneu.
Cel puțin pe hârtie, un sfert de finală va fi mult mai ușor pentru Simona decât meciul din optimi cu Swiatek, acolo putând întâlni jucătoare precum Jessica Pegula, Ekaterina Alexandrova sau Karolina Pliskova. În semifinale i-ar putea ieși în cale Paula Badosa, Elena Rybakina, Danielle Collins sau Aryna Sabalenka. Cele mai puternice advverdsare de pe cealaltă jumătate de tabou sunt Ons Jabeur, Belinda Bencic, Amanda Anisimova, Garbine Muguruza sau Barbora Krejcikova, dar pe aceastea Simona le-ar putea întâlni doar în ultimul act.
Traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros
  • Turul 1: Ana Kinjuh
  • Turul 2: Maryna Zanevska / Qinwen Zheng
  • Turul 3: Elena Ostapenko sau Alize Cornet
  • Optimi: Iga Swiatek
  • Sferturi: Jessica Pegula / Ekaterina Alexandrova / Karolina Pliskova / Tamara Zidansek
  • Semifinale: Paula Badosa / Elena Rybakina / Danielle Collins / Aryna Sabalenka
  • Finală: Ons Jabeur / Belinda Bencic / Amanda Anisimova / Garbine Muguruza / Barbora Krejcikova / Petra Kvitova / Maria Sakkari
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo