Aflat pe locul 46 ATP, Alejandro Davidovich Fokina a obținut victoria carierei marți, în turul secund al turneului Masters de la Monte Carlo, acolo unde l-a învins pe liderul mondial din ATP, Novak Djokovic. Ibericul s-a impus cu scorul de 6-3, (5) 6-7, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 56 de minute de joc.
https://i.eurosport.com/2022/04/12/3354367.jpg
Spaniolul s-a impus după un meci în care ambii jucători au comis câte cinci duble greşeli. Davidovich Fokina a reușit să obțină break-ul de nu mai puțin de 9 ori, un record în fața lui Djokovic în meciurile care se joacă pe sistemul "cel mai bun din 3 seturi". Cu o zi înaintea meciului, Djokovic spunea că este conştient că îi va fi greu să etaleze cel mai bun joc al său la turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, în cursul acestei săptămâni, după o absenţă îndelungată din circuitul profesionist.
Roland-Garros
Top 3 meciuri de urmărit în prima săptămână la Roland Garros pe tabloul feminin și pe cel masculin
IERI LA 12:35
CITEȘTE ȘI:

Lui Davidovich Fokina nu i-a venit să creadă că l-a învins pe Novak Djokovic

"Sunt foarte fericit cu victoria mea, mai că nu-mi vine să cred. Trebuie să recunosc că mi-a fost dor de Nole în circuit. Nu a jucat prea mult anul acesta, așa că a juca împotriva lui pe arena centrală de la Monte Carlo, cu tribunele pline, este ceva incredibil. De obicei văd așa ceva doar la televizor. Faptul că am reușit să-l înving aici mă face foarte fericit. Mă declar mulțumit cu felul în care am jucat, am plonjat de câteva ori, dar nu mi-a păsat dacă sângeram sau dacă mă durea șoldul.
Nu mai conta nimic, jucam cu numărul 1 mondial și chiar nu mai conta ce dureri aveam. Când am pierdut setul al doilea, m-am dus la vestiar pentru a încerca să-mi resetez mintea, pentru a începe setul al treilea în forță. Cred că zgura e suprafața mea forte. Pun multă pasiune când joc pe zgură și nu-mi pasă neapărat ce se întâmplă în meci pentru că iau fiecare punct în parte. Am știut că Nole îmi poate rupe serviciul în orice moment, așa că am încercat să fiue agresiv. Am fost foarte concentrat", a spus Davidovich Fokina la conferința de presă de după meci.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
18/05/2022 LA 20:44
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51