Alexander Bublik a oferit un moment bizar în turul al doilea de la Monte-Carlo. După ce a declarat că nu merita să câștige partida din primul tur contra lui Stan Wawrinka, Bublik s-a retras din partida contra spaniolului Pablo Carreno-Busta fără vreun motiv clar.

Momentul în care Bublik a plecat pur și simplu de pe teren, la Monte Carlo

În setul decisiv, la scorul de 3-3, Bublik și-a pierdut serviciul, din cauza unei duble greșeli. Acesta i-a strâns mâna adversarului său, după care a părăsit terenul, fără să dea impresia că ar avea vreo problemă medicală.
Rolex Monte-Carlo Masters
Ce superstiție are Davidovich Fokina, finalistul de la Monte-Carlo: "La Wimbledon voi probleme"
18/04/2022 LA 11:24
În urmă cu doi ani, Alexander Bublik declara că nu îi place să joace tenis, făcând acest lucru doar pentru bani: "Urăsc tenisul din tot sufletul. Sincer să fiu, nu văd vreun lucru pozitiv în a fi jucător de tenis. Joc doar pentru bani. Dacă nu erau bani la mijloc, mă lăsam de tenis. Nu am câștigat încă destui bani, altfel m-aș fi retras deja", declara Bublik în 2020 pentru L’Equipe.
Citește și:

Alexander Bublik a servit pentru meci în setul al doilea

În ciuda faptului că nu îi place zgura, Bublik a început foarte bine partida cu Carreno-Busta. Break-ul realizat încă în primul game al partidei s-a dovedit a fi decisiv în economia primului set, câștigat de Bublik cu 6-4.
Setul al doilea a început în aceeași notă, cu spaniolul pierzând în game-ul de debut pe propriul serviciu. Cu toate acestea, la 5-4, Bublik nu a mai profitat de serviciu, iar Carreno-Busta a realizat break-ul, reintrând în partidă. În cele din urmă, Busta a câștigat setul al doilea la tiebreak, scor 7-3.
În setul decisiv, cei doi jucători au mers cap la cap până la 3-3. Bublik a salvat o minge de break a spaniolului, dar nu a putut să închidă game-ul, care a fost adjudecat de spaniol la a doua șansă de break, în urma unei duble greșeli comise de reprezentantul Kazahstanului.
În urmă cu câteva săptămâni, la Miami, Victoria Azarenka a oferit un moment asemănător. În timpul partidei contra Lindei Fruhvirtova, în momentul în care era condusă cu 2-6, 0-3, Azarenka a părăsit terenul, fără să dea vreo explicație. Ulterior, ea și-a cerut scuze pentru gestul său și a anunțat că va lua o pauză de la tenis.
După acest moment, Bublik s-a retras, iar Carreno-Busta a obținut calificarea în turul al treilea. Numărul 19 ATP îl va întâlni în turul următor pe Alexander Zverev, cel care l-a învins pe Federico Delbonis, scor 6-1, 7-5.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Rolex Monte-Carlo Masters
Tsitsipas, punctul turneului de la Monte Carlo. TOP 5 schimburi spectaculoase
18/04/2022 LA 05:43
Rolex Monte-Carlo Masters
Mouratoglou, un antrenor împlinit! Cum a fost surprins tehnicianul Simonei Halep la Monte Carlo
17/04/2022 LA 16:20