Ocupant al locului 46 ATP, Alejandro Davidovich Fokina s-a calificat în marea finală de duminică la turneul Masters de la Monte Carlo după ce a trecut în semifinale de Grigor Dimitrov, cu scorul de 6-4, (2) 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 43 de minute de joc.Pentru titlu, Davidovich Fokina se va duela cu Stefanos Tsitsipas.
Davidovich Fokina a trecut la Monte Carlo de Giron, Djokovic, Goffin, Fritz și Dimitrov, cedând doar 3 seturi. La finalul meciului cu Dimitrov, spaniolul a recunoscut că s-a simțit sub presiune în setul secund când servea pentru calificarea în finală, iar pauza de toaletă dintre seturile 2 și 3 l-a ajutat enorm să se reconecteze la meci și să ducă treaba la bun sfârșit.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
Grigor Dimitrov l-a "distrus" pe Marcos Giron în turul 1 la Roland Garros. I-a lăsat doar 3 game-uri
IERI LA 14:19

Pauza de toaletă, secretul succesului pentru Davidovich Fokina la Monte Carlo

La interviul de după meci, Davidovich Fokina a declarat: "Sunt foarte fericit că sunt în finală, este un vis devenit realitate să încerc să obțin titlul. Când eram copil visam la această zi și s-a împlinit, sunt atât de fericit. În setul al doilea am avut șansele mele, am simțit din plin presiunea. Dar apoi m-am dus la baie, înainte de setul decisiv, și mi-am spus 'Vreau să ajung în finală, vreau să joc mâine iar aici'. M-am bazat că acea pauză mă va ajuta. Acum că sunt în finală mă voi bucura, am toată puterea cu mine și nu am ce să pierd", a spus Davidovich Fokina.

Davidovich Fokina e în marea finală de la Monte Carlo! Spaniolul, meci uriaș cu Grigor Dimitrov

Până acum, Tsitsipas și Davidovich Fokina s-au întâlnit de două ori în circuit, ultima dată pe 8 februarie anul acesta, la turneul pe hard de la Rotterdam. Grecul s-a impus acolo cu mare dificultate, în 3 seturi foarte disputate. În primul meci disputat de cei doi, în 2021 la Monte Carlo, pe zgură, ibericul a fost nevoit să se retragă la 7-5, 0-0 pentru adversar.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Rolex Monte-Carlo Masters
Ce superstiție are Davidovich Fokina, finalistul de la Monte-Carlo: "La Wimbledon voi probleme"
18/04/2022 LA 11:24
Rolex Monte-Carlo Masters
Mouratoglou, un antrenor împlinit! Cum a fost surprins tehnicianul Simonei Halep la Monte Carlo
17/04/2022 LA 16:20