Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Djokovic n-a fost "menajat" la Monte Carlo: "Asta mi-a zis De Minaur la fileu!" Anunțul lui Nole

Irina Aldea

Actualizat 12/04/2024 la 20:47 GMT+3

Novak Djokovic s-a calificat vineri seară în cea de-a 77-a semifinală de turneu Masters 1000 a carierei, un record absolut, după ce l-a învins la Monte Carlo pe Alex De Minaur în minimum de seturi. Cei doi au avut gesturi prietenoase unul față de celălalt la fileu și au căzut de comun acord că au disputat un meci "urât".

Novak Djokovic & Alex De Minaur, Monte Carlo 2024

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic, lider mondial și principal favorit la turneul ATP 1000 de la Monte Carlo, s-a calificat vineri seară în penultimul act la Monaco după ce a trecut de al 11-lea jucător al lumii, Alex De Minaur, cu scorul de 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 5 minute de joc. Sârbul s-a calificat în cea de-a 77-a semifinală de turneu Masters 1000 din carieră, un record absolut (l-a întrecut pe Nadal).
"A fost dificil pentru amândoi. Este unul dintre cei mai rapizi jucători, returnează multe mingi. M-a surprins cu câteva passing shot-uri, mai ales când aveam un break avantaj. Nu am jucat la un nivel ridicat, am făcut greșeli necaracteristice, au fost multe break-uri consecutive. Este de așteptat pentru zgură, dar nu chiar atât de mult. Dar, o victorie este o victorie și sunt mulțumit cu asta", a spus Djokovic imediat după victorie.
CITEȘTE ȘI:

Djokovic n-a fost "menajat" la Monte Carlo: "Asta mi-a zis De Minaur la fileu!"

Djokovic va evolua mâine în penultimul act împotriva învingătorului dintre Ruud și Humbert. Pentru sârb, care s-a impus la Monte Carlo în 2013 și 2015, e pentru prima dată din 2015 când revine în semifinale: "Sunt foarte fericit că m-am întors în această fază a competiției. A trecut ceva timp. Iubesc acest turneu. Cunosc foarte bine acest club, mă antrenez aici de ani de zile. Ultimii 7-8 ani au fost dificili pentru mine și nu am prea reușit să leg victoriile, dar iată-ne din nou aici. Încă o semifinală, abia aștept".
Novak a făcut apoi o declarație în limba sârbă, dezvăluind că adversarul său i-a zis la fileu că au jucat un meci "urât", afirmație pe care Nole a aprobat-o în contextul în care nivelul de spectaculozitate a fost cu mult sub nivelul așteptat de la un meci ca acesta: "A fost un meci extrem de obositor, ca și ieri. Nu m-am simțit bine pe teren. Mi-a luat mult timp să îmi revin după puncte lungi. Am reușit să fiu răbdător, să joc mai mult mingea. Alex mi-a spus la fileu că a fost 'urât', un meci urât. Aș fi de acord cu el. Dar, ei bine, uneori este de așteptat. Mă bucur că am câștigat", a subliniat Djokovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo