Fiind deja aproape de finalul sezonului 2021, cei mai mulți jucători de tenis se gândesc deja la debutul sezonului 2022, debut care va avea loc, la fel ca în fiecare an, în Australia. În a doua jumătate a lunii ianuarie debutează și primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open, dar prezența anumitor jucători este pusă sub semnul întrebării, din cauza restricțiilor care se impun în contextul pandemiei de COVID-19.
Astfel, jucători precum Daniil Medvedev sau Novak Djokovic, finaliștii ediției din 2021 de la Melbourne, nu s-au decis dacă vor face deplasarea în Australia. Recent, premierul statului Victoria, Daniel Andrews, a anunțat că nu va face excepții în cazul jucătorilor nevaccinați. Astfel, jucătorii care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 riscă să nu poată evolua la primul turneu de Grand Slam al anului viitor.
Rolex Paris Masters
Rezumatul victoriei lui Holger Rune în fața lui Novak Djokovic în finala turneului de la Paris
06/11/2022 LA 18:34

Daniil Medvedev nu vrea să spună dacă s-a vaccinat sau nu

Prezent la Paris, acolo unde în această săptămână se desfășoară ultimul turneu ATP Masters 1000 al anului, Daniil Medvedev a vorbit despre situația cu care se confruntă jucătorii în ceea ce privește Australian Open. Acesta a declarat că urmează modelul lui Novak Djokovic, acela de a nu dezvălui dacă este vaccinat sau nu, la fel ca orice istoric medical al său.
"Am spus mereu că îmi place răspunsul lui Novak (n.r. Djokovic) la această întrebare. Vreau să îmi păstrez istoricul medical privat, fie că vorbim despre vaccin, accidentare la picior sau la cap. Tenisul este un sport brutal, în care ești singur împotriva adversarului, așa că orice astfel de informație pe care o dai se poate întoarce împotriva ta.
Dacă joci în Australia, e clar că ești vaccinat. De-asta am spus că sunt dispus să joc în Australia, dar nu voi spune dacă mă veți vedea acolo. Vom vedea în luna ianuarie", a declarat numărul 2 mondial.
Până la Australian Open, Daniil Medvedev se pregătește pentru Turneul Campionilor la ultimul turneu ATP Masters 1000 de la Paris. Rusul în vârstă de 25 de ani va sta în primul tur, urmând să întâlnească în turul al doilea câștigătorul partidei dintre Ilya Ivashka și Albert Ramos-Vinolas. Acesta s-a impus anul trecut la turneul indoor francez, după ce l-a învins în finală pe Alexander Zverev, scor 5-7, 6-4, 6-1.
Turneul ATP Masters 1000 de la Paris-Bercy se va desfășura în perioada 1-7 noiembrie 2021 și va fi transmis pe Eurosport și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Rolex Paris Masters
TOP 5 lovituri de la Paris. Punctul turneului a fost reușit chiar în finala Djokovic - Medvedev
08/11/2021 LA 10:25
Rolex Paris Masters
Novak Djokovic a închis capitolul Marele Șlem: "Da, am o mare dorinţă să continui"
08/11/2021 LA 10:02