Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic acuză că este atras într-o "anumită propagandă" înainte de Australian Open

Andrei Nicolae

Actualizat 04/11/2021 la 20:07 GMT+2

Cu incertitudinea privind participarea la Australian Open și dacă jucătorii vor trebui vaccinați împotriva Covid-19, Novak Djokovic a vorbit la Paris despre statutul său și despre sentimentele sale față de modul în care punctul lui de vedere a fost prezentat în mass-media.

Novak Djokovic - Rolex Paris Masters

Credit imagine: Getty Images

Novak Djokovic s-a calificat joi în sferturile de finală ale turneului Masters Series de la Paris, fără să joace împotriva lui Gael Monfils. Francezul s-a accidentat și a declarat forfait. Liderul mondial îl va avea adversar pe americanul Taylor Fritz (26 ATP).
Nole nu a jucat, dar a stat de vorbă cu jurnaliștii sârbi. El s-a arătat supărat pe mass-media, pentru că ar fi fost atras într-o "anumită propagandă" cu privire la dezbaterile despre vaccin înaintea deschiderii sezonului 2022 în Australia:
"Se creează o anumită propagandă. Eu sunt atras în asta pe baza la ceva, ce am spus anterior".
Djokovic a pus sub semnul întrebării participarea lui la primul turneu de Grand Slam din 2022, din cauza potențialelor restricții de Covid-19 care vor fi impuse jucătorilor. De asemenea, nu este clar dacă jucătorii vor trebui să se vaccineze pentru a juca. Nole încă nu a dezvăluit dacă s-a vaccinat ori ba.
În Australia au existat mesaje amestecate la nivelul autorităților, ba căniciun jucător nevaccinat nu va avea voie să evolueze, ba au fost sugerate alte idei

Novak Djokovic, în centrul discuțiilor înainte de Australian Open

Reticența lui Djokovic de a dezvălui dacă a făcut sau nu vaccinul, precum și comentariile făcute în trecut care sugerează că era anti-vaccin, l-au adus în centrul discuției despre Australian Open.
"Informația a mers într-o direcție, nu mai este cea care stă la baza jurnalismului. Există din ce în ce mai puțin jurnalism și informație liberă. Din ce în ce mai mult este controlat din una sau două surse, așa că se răspândește propaganda care se potrivește elitei sau unui anumit grup de oameni. Cu siguranță mă afectează, dar asta nu mă va împiedica să pledez pentru lucruri care cred că sunt corecte.
De câțiva ani încoace, nu citesc ziare online sau tipărite, nu mă uit la știri la televizor. Totuși, din cauza rețelelor sociale, dau peste informații care sunt scurse prin mass-media.
Nu pot spune că nu mă afectează. Sunt om, am emoții și bineînțeles că îmi pasă... Îmi pasă să reprezint valorile adevărate, să lupt pentru ceea ce este drept și adevărat. Îmi pasă despre ceea ce cred oamenii în general despre mine. Viața mea nu depinde de asta, pentru că știu cine sunt și ce sunt.Încerc să-mi trăiesc viața conform ceea ce este corect. Desigur, mai fac și greșeli, dar nedreptatea mă afectează, mai ales atunci când sunt răspândite minciunile.
Sunt recunoscător că practic un sport care este global și popular în întreaga lume. Potrivit unor cercetări pe care ATP ni le-a prezentat, tenisul este al treilea cel mai popular sport din lume, împărțind acel loc cu cricketul. Doar fotbalul și baschetul sunt înaintea tenisului, iar baschetul nu este atât de departe tenisul. Am succes într-un sport global și acest lucru atrage multă atenție.
Această atenție poate aduce multe lucruri bune și beneficii în viața profesională și privată, dar poate aduce și poveri suplimentare. Ai influență asupra tinerilor care te privesc ca pe un model și vor să devină ca tine într-o zi.
Pe de altă parte, se așteaptă să-ți dai părerea asupra unor subiecte care nu au legătură cu profesia ta. Am încercat să mențin o distanță față de aceste lucruri, dar uneori, când simt că aș vrea să împărtășesc ceva, atunci fac asta. Sunt cineva care ține de anumite principii, valori de viață, drepturile omului... care au fost adesea folosite greșit în trecut", a declarat Nole.

Jucătorul sârb așteaptă anunțul australienilor

Djokovic a reafirmat, de asemenea, că așteaptă ca organizatorii Australian Open să ia o decizie finală cu privire la regulile pentru turneul de Grand Slam, înainte de a decide dacă va călători la Melbourne în ianuarie.
"În ceea ce privește Australia, pentru a evita speculațiile și presupunerile, aștept anunțul oficial, apoi voi decide ce voi face.
Nu mă gândesc doar la mine, ci la toți ceilalți jucători de tenis. Suntem colegi, părți dintr-un întreg. Ar trebui să fim mai uniți când vine vorba de situații importante, dar din păcate această unitate nu a existat în ultimii 30, 40 de ani.
Acum am făcut primul pas cu Asociația Jucătorilor de Tenis Profesionist (n.r. al cărei co-fondator este), dar mai sunt multe de făcut. Unitatea dintre jucători nu este la nivelul cerut. Dacă ar fi, ne-am descurca mult mai ușor cu astfel de situații", a precizat jucătorul sârb.
Djokovic joacă pentru prima dată în această săptămână după ce a pierdut în finala US Open din septembrie, în fața lui Daniil Medvedev.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo