După ce a ratat US Open din cauza unei accidentări și și-a scurtat calendarul competițional în 2021, Rafael Nadal a dezvăluit că se va întoarce pe teren cu ocazia turneului demonstrativ de la Mabudala World Tenis Champions (Abu Dhabi) din decembrie, înainte de a lua startul la primul Grand Slam al anului viitor, la Australian Open.
Djokovic, pe de altă parte, a refuzat pentru moment să confirme dacă va concura la Grand Slam-ul din deschiderea sezonului următor, din cauza discuțiilor în desfășurare privind jucătorii nevaccinați și condițiile de carantină.
Rolex Paris Masters
Rezumatul victoriei lui Holger Rune în fața lui Novak Djokovic în finala turneului de la Paris
06/11/2022 LA 18:34
Fostul star australian și de 16 ori campion de Grand Slam la dublu, Todd Woodbridge, consideră că recentele informații oferite de Rafa Nadal îl vor forța pe Djokovic să ia o decizie.
"Un lucru pe care l-am remarcat este faptul că lui Novak Djokovic a primit o provocare din partea Rafael Nadal", a declarat australianul pentru radioul Wide World of Sports, citat de tennishead.net.
"Acum, provocarea din toată această poveste este: 'Câștigă Rafa turneul, ajunge la 21 de titluri de Grand Slam și va fi din nou în față?' Vrea Novak să-l lase să facă asta? Sunt sigur că nu va dori ca Nadal să fie în acea poziție, așa că la un moment dat Novak va trebui să facă acel anunț (n.r. în ceea ce privește dacă se vaccinează). Novak continuă să ne lase în suspans. Dar, în cele din urmă, își pune doar presiune asupra lui, pentru a lua o decizie într-un fel sau altul. Și, cine știe, poate că a făcut-o deja", a mai Todd Woodbridge.

Rafael Nadal a anunțat când revine pe teren în această săptămână

Nadal a suferit o fractură de stres la osul scafoid de la piciorul stâng în 2004, iar problemele au revenit în 2005, când a fost diagnosticat cu o afecţiune congenitală la picior, cauzată de deformarea scafoidului. Acum, odată cu noul tratament, spaniolul speră să scape de probleme pentru a putea reveni pe teren. Deși se credea că va rata startul de sezon 2022, se pare că Nadal va reveni pe teren mai devreme, chiar anul acesta, în decembrie.
Rafa Nadal plănuiește să joace din nou înainte de sfârșitul anului 2021, la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, ca parte a pregătirii sale înainte de participarea la un turneu ATP în ianuarie, premergător primului Grand Slam al anului, Australian Open: "Planul meu este să joc la Abu Dhabi în decembrie și un turneu în ianuarie înainte de a juca la Australian Open. Este obiectivul meu și muncesc din greu pentru a reuși", a dezvăluit Nadal, la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei ceremonii a unui sponsor, la Paris.
După înfrângerea încasată de la Novak Djokovic în semifinalele de la Roland Garros, spaniolul în vârstă de 35 de ani a mai jucat doar două meciuri, în august, în cadrul turneului ATP de la Washington, unde a constatat că problemele fizice sunt mai serioase decât ar fi crezut. Nadal a spus pe 11 septembrie că urmează deja un tratament agresiv la Barcelona, prin care dorește să grăbească recuperarea.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Rolex Paris Masters
TOP 5 lovituri de la Paris. Punctul turneului a fost reușit chiar în finala Djokovic - Medvedev
08/11/2021 LA 10:25
Rolex Paris Masters
Novak Djokovic a închis capitolul Marele Șlem: "Da, am o mare dorinţă să continui"
08/11/2021 LA 10:02