România - Italia 0-2 după prima zi la Fed Cup

Mihaela Buzărnescu a pierdut din urmă în fața lui Trevisan după o partidă extrem de echilibrată (2-6, 6-2, 6-7)! Așadar, după ce Irina Bara a pierdut și ea în prima partidă a zilei, Italia conduce România cu 2-0 după prima zi. Tricolorele vor fi nevoite să câștige toate cele trei meciuri.
Sâmbătă, primul meci de la ora 14:00:
Melbourne Summer Set 1
Simona Halep, prima reacție după lecția de tenis predată Gabrielei Ruse la Melbourne: "Mi-a lipsit"
06/01/2022 LA 03:57
  • Irina Bara (132 WTA) - Martina Trevisan (99 WTA)
  • Elisabeta Cocciaretto (111 WTA) - Mihaela Buzărnescu (137 WTA)
  • Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse - Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.
UPDATE / O revenire spectaculoasă a Mihaelei Buzărnescu, care și-a adjudecat fără probleme, cu 6-2, al doilea set. Astfel, avem parte de set decisiv la partida de la Cluj.
UPDATE / Din păcate, Mihaela Buzărnescu, deși a avut o revenire pe final, a cedat în cele din urmă primul set cu 2-6.
UPDATE / A început partida dintre Mihaela Buzărnescu și Martina Trevisan!

Prima reacție a Irinei Bara după înfrângerea din Billie Jean King Cup

”Nu pot să spun că m-a surprins Cocciareto, noi eram pregătite, antrenorii ne-au pregătit foarte bine, dar întotdeauna este greu să joci primul meci, până te obișnuiești cu adversara, cu sala, dar din păcate nu putem să jucăm mai multe seturi, doar două.
Mă simt mai conectată acum, acesta a fost debutul meu la Fed Cup, dar v-am spus, mi-aș fi dorit să mai joc un set, dar sper ca Miki să ne aducă victoria astăzi”, a declarat Irina Bara pentru DigiSport.
UPDATE / Elisabetta Cocciaretto s-a impus în primul meci al zilei de la Cluj, cu 6-1, 6-4, oferind astfel victoria Italiei în fața României. Este 1-0 la general pentru italience în acest moment și în scurt timp va începe partida dintre Mihaela Buzărnescu și Martina Trevisan.
UPDATE / Elisabetta Cocciaretto câștigă primul set, scor 6-1, după 35 de minute de joc.
UPDATE / Începe acum întâlnirea dintre România și Italia de la Cluj-Napoca!
Știre inițială
Întâlnirea dintre România și Italia, din cadrul Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup), este programată vineri, de la ora 15.30, și sâmbătă, de la ora 14.00, fără accesul spectatorilor. Prima care va intra pe teren din partea "tricolorelor" este Irina Bara. Aceasta o va întâlni pe Elisabetta Cocciaretto.
Meciul dintre Bara (26 ani, 132 WTA) şi Cocciaretto (20 ani, 111 WTA) va avea loc vineri, de la ora 15:30 şi va fi urmat de partida dintre Mihaela Buzărnescu (32 ani, 137 WTA) şi Martina Trevisan (27 ani, 99 WTA). Ambele partide de azi vor fi transmise în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.

Programul complet al întâlnirii România – Italia:

Vineri, primul meci de la ora 15:30:
  • Irina Bara (132 WTA) - Elisabeta Cocciaretto (111 WTA)
  • Mihaela Buzărnescu (137 WTA) - Martina Trevisan (99 WTA)
Sâmbătă, primul meci de la ora 14:00:
  • Irina Bara (132 WTA) - Martina Trevisan (99 WTA)
  • Elisabeta Cocciaretto (111 WTA) - Mihaela Buzărnescu (137 WTA)
  • Monica Niculescu/Elena Gabriela Ruse - Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.

România – Italia, în Fed Cup | Adversarele noastre ne conduc în întâlnirile directe

Bara şi Cocciaretto nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, dar Buzărnescu a câştigat singurul său meci cu Trevisan în 2017, în semifinalele turneului ITF de la Biarritz (Franţa, 80.000 dolari), cu 6-4, 6-3. Confruntarea de la Cluj-Napoca va continua sâmbătă de la ora 14.00. Mâine, așadar, se vor juca partidele Bara – Trevisan și Buzărnescu – Cocciaretto. Tot mâine este programat şi meciul de dublu, dintre perechile Monica Niculescu/Elena-Gabriela Ruse – Jasmine Paolini/Giulia Gatto-Monticone.
Bara şi Trevisan s-au mai întâlnit de două ori până acum. Ele sunt la egalitate în meciurile directe, 1-1, după ce românca s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-3, în 2019, în optimi la Rabat (WTA), iar italianca a câştigat în 2020 la Cairo (100.000 dolari), în primul tur, cu 6-3, 6-2. Partida dintre Buzărnescu şi Cocciaretto va reprezenta o premieră. Confruntarea de la Cluj-Napoca reprezintă debutul Monicăi Niculescu în calitate de căpitan-jucător al echipei noastre, în locul lui Florin Segărceanu. Din păcate pentru echipa "tricoloră", Monica Niculescu nu se poate baza pe Simona Halep (3 WTA) şi Patricia Ţig (63 WTA), ambele accidentate, în timp ce prima rachetă a Italiei, Camila Giorgi (81 WTA), a fost testată pozitiv la COVID-19.
România și Italia s-au întâlnit până acum de trei ori, adversarele noastre conducând cu 2-1. Italia a reușit în 1975 să câștige duelul cu românia, în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Aix-en-Provence (Franţa), perechea Virginia Ruzici/Mariana Simionescu aducând punctul echipei noastre. Singura victorie a României a fost consemnată în 1978, la Melbourne, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 2-1, victoriile fiind obţinute de Virginia Ruzici şi de perechea Ruzici/Simionescu. Ultima confruntare a avut loc în 1997, la Bari, Italia învingând cu 2-1 în primul tur al Grupei I a zonei Europa/Africa. Alina Tecşor obţinea singura victorie a echipei noastre.

România – Italia, în Fed Cup | Monica Niculescu, emoții la debut

Monica Niculescu a declarat într-un interviu publicat de pagina de socializare a Federației Române de tenis că și-a dorit foarte mult să ajungă în această postură de căpitan jucător.
"După câte știți, am jucat de foarte multe ori la Fed Cup şi mi-am dat sufletul, ne-am dăruit, ne-am dorit foarte mult să câștigăm şi îmi pare bine că sunt aici. Avem emoții pentru că ne dorim foarte mult să rămânem în Grupa Mondială. Este un moment dificil pentru noi", a spus Niculescu, considerând că meciul cu Italia este unul foarte greu.
"Avem un meci greu, cu Italia, cu trei fete tinere, care au avut meciuri cu rezultate foarte bune și trebuie să fim atente. Le ştiu şi pe Trevisan şi pe Cocchiaretto, şi pe Paolini, sunt mici de statură, dar sunt foarte rapide și rezistă foarte mult, la pregătire fizică sunt beton. Vor fi meciuri grele, dar ne dorim să câştigăm, să rămânem în grupa mondială. Desigur, dacă aveam şi publicul era altceva. Dar ne-am obișnuit anul trecut, avem încredere, ne-am simțit foarte bine aceste 3-4 zile cât ne-am antrenat, ne place terenul, ne plac mingile, totul merge conform planului şi sper să facem o treabă bună vineri".
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Ana Bogdan a pierdut finala turneului de la Limoges
19/12/2021 LA 17:41
Tenis
Emma Răducanu, victorie cu Gabriela Ruse în meciul demonstrativ de la Royal Albert Hall din Londra
28/11/2021 LA 15:15