Bencic a făcut parte din Grupa Roșie și a ajuns până în semifinale, după ce Bertens a abandonat în partida decisivă. În penultimul act, Belinda a cedat în fața campioanei en-titre, Elina Svitolina, scor 7-5, 3-6, 1-4. Chiar și așa, ea s-a ales cu un premiu uriaș, comparabil cu cel obținut pentru o finală de Grand Slam: un milion de dolari.
Întrebată pe seama premiului, Bencic s-a declarat extrem de deranjată. Ea consideră că presa acordă prea mult interes pentru probleme care țin de viața sa privată. După ani întregi de sacrificii, Belinda consideră că e îndreptățită să câștige sume importante.
"O să-mi cumpăr o casă, un avion privat și un yacht, care este problema? Nu mi se pare normal ca oamenii să îmi monitorizeze câștigurile. Practic acest sport de când aveam trei ani, iar acum mă bucur de aceste premii, rezultate ale muncii mele", a spus Bencic, potrivit GoTennis.
Shiseido WTA Finals
Darren Cahill a explicat discursul dur la adresa Simonei Halep din timpul meciului cu Pliskova
05/11/2019 LA 08:31
6,8 milioane de dolari a obținut în întreaga carieră Bencic, care a avut un final de 2019 de excepție: semifinală la US Open și semifinală la Turneul Campioanelor.
14 milioane de dolari sunt premiile totale la Turneul Campioanelor 2019, cele mai mari din istorie. Ashleigh Barty, sportiva care a câștigat turneul de la Shenzhen, s-a ales cu un cec în valoare de peste 4 milioane de euro.
Shiseido WTA Finals
Prima reacție a lui Barty după ce a câștigat Turneul Campioanelor și cel mai mare premiu din istorie
03/11/2019 LA 13:45
Shiseido WTA Finals
Ashleigh Barty a câștigat Turneul Campioanelor. Avans uriaș în clasamentul WTA față de rivale
03/11/2019 LA 13:10