''Împărtășim aceeași preocupare pe care o are lumea și numeroase organizații în legătură cu bunăstarea și siguranța lui Shuai Peng. Din acest motiv, ieri, o echipă a CIO a avut un nou apel video cu ea'', a precizat forul olimpic.
''I-am oferit o largă susținere și vom rămâne în contact cu ea, ajungând la un acord pentru o întâlnire personală în ianuarie'', se mai arată în comunicat, care menționează că sportiva pare să fie ''în siguranță și bine având în vedere situația în care se află''.
Acest nou apel survine după o videoconferință desfășurată în data de 21 noiembrie, la care au participat președintele CIO, Thomas Bach, jucătoarea chineză, președinta Comisiei sportivilor din cadrul CIO, Emma Terho, și Li Lingwei, membră a CIO.
Tenis
Declarație incredibilă făcută de Shuai Peng: "Trebuie să accentuez acest lucru"
20/12/2021 LA 06:10
Al doilea apel a avut loc chiar înainte ca WTA să anunțe suspendarea tuturor turneelor sale din China din cauza preocupării pentru siguranța fostului lider mondial de dublu.
Citește și:
Capitala Chinei, Beijingul, va găzdui, în perioada 4-20 februarie, Jocurile Olimpice de iarnă, urmând să devină cu această ocazie primul oraș care găzduit atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât și pe cele de iarnă (2022).
Shuai Peng, 35 de ani, care a participat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez, Gaoli Zhang.
Numeroase vedete ale tenisului mondial, de la Chris Evert la Novak Djokovic, precum și multe țări occidentale, ca Franța și Statele Unite, dar și Uniunea Europeană și ONU, au cerut Chinei să facă lumină în legătură cu soarta jucătoarei chineze.
Peng a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială, ulterior având loc primul apel video al CIO.
Sursa: AGERPRES
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Noi imagini cu Shuai Peng, difuzate de chinezi
19/12/2021 LA 11:42
Tenis
Teng Biao, un cunoscut disident chinez, anunț îngrijorător despre Peng Shuai, la CNN
08/12/2021 LA 06:35