Semifinalistă în 2014 la US Open în proba de simplu și campioană la dublu la Wimbledon (2013) și Roland Garros (2014), Peng a publicat pe 2 noiembrie un mesaj pe rețeaua de socializare Weibo, în care îl acuza pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, că a violat-o în urmă cu 3 ani, o acuzație extrem de gravă care a creat valuri de stupoare în toată lumea.
De pe 2 noiembrie, ea nu a putut fi contactată și nici nu a mai oferit vreo reacție în acest scandal uriaș. De asemenea, nici poziția geografică a sportivei nu a putut fi obținută. Mai mult, o solicitare pentru o declaraţie formulată de agenţia de presă Reuters, postată pe contul ei de Weibo, a rămas fără răspuns. Pe aceeaşi temă, un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a afirmat că nu are cunoştinţă de un astfel de caz şi că, oricum, subiectul nu are nicio legătură cu afacerile externe, lăsând tot acest scandal în aer.
Tenis
Anunțul făcut de Shuai Peng, tenismena "dată dispărută", în pline Jocuri Olimpice
07/02/2022 LA 09:06

Shuai Peng, dată dispărută după ce a dezvăluit că a fost violată de fostul vicepremier chinez

Mesajul în care Shuai Peng făcea acele acuzații grave a fost șters de cenzură la doar o jumătate de oră de la publicare. În China, cuvântul "tenis" a fost indisponibil preț de mai multe ore, iar publicațiile de știri au fost atenționate să nu acopere această informație. Toate conturile care au distribuit capture de ecran cu mărturia sportivei au fost suspendate imediat, tocmai pentru a stopa propagarea acestei informații.
Chiar și așa, activista pentru drepturile femeilor Lu Pin, intervievată de SupChina, este sigură că povestea lui Peng "nu va fi uitată": "Până la urmă, cenzura nu poate împiedica oamenii să găsească modalităţi discrete de a discuta cazul şi toată lumea va şti în cele din urmă". Înainte de a fi blocat de cenzură, numele "Peng Shuai" generase peste 20 de milioane de vizualizări într-un timp foarte scurt.
Tenis
Decizie istorică la Australian Open. Ce tricouri au voie să poarte fanii prezenţi în tribune
25/01/2022 LA 10:42
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44