Patrick Mouratoglou, un francez de origine greacă, în vârstă de 51 de ani, lucrează cu Serena Williams din 2012. Printre jucătorii care au colaborat cu el se numără Marcos Baghdatis, Anastasia Pavliucenkova, Jeremy Chardy, Grigor Dimitrov şi Stefanos Tsitsipas. Acum, cunoscutul antrenor a acceptat provocarea numită "Simona Halep", pe care vrea să o readucă în fruntea ierarhiei tenisului mondial.
După un an marcat de accidentări, sportiva din Constanța a coborât până pe locul 20 WTA, dar începutul de 2022 e unul promițător. Întrebat despre obiectul noului parteneriat, Mouratoglou a punctat că Halep a câștigat Grand Slamuri și o poate face din nou. Ca atare, planurile colaborării sunt extrem de ambițioase, iar motivația Simonei va fi decisivă în atingerea lor.
"Obiectivul este ca atunci când se va retrage să poată spune că a făcut maximum. A fost #1, a câștigat turnee de Grand Slam. Nu e niciun motiv pentru care să nu poată face toate astea din nou. E o campioană. Își poate îmbunătăți jocul în multe aspecte și are încă foame de performanță. Asta e o bază fantastică pe care să construiești ceva egal sau chiar mai bun decât până acum.
Roland Garros
Sfârșitul unei ere: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu de Grand Slam consecutiv
ACUM 24 MINUTE
Nu ne vom seta limite. Vreau să îmbunătățesc fiecare detaliu, fizic, mental, tehnic, tactic. Deja am discutat pe multe teme, de la joc la fitness și antrenamente. Sunt multe lucruri care pot fi făcute mai bine și ea e concentrată pe asta", a declarat Patrick Mouratoglou, pentru Tennis Majors.
CITEȘTE ȘI:
SIMONA HALEP, ÎN ATENȚIA LUMII TENISULUI, DUPĂ ANUNȚUL COLABORĂRII CU PATRICK MOURATOGLOU! PREDICȚIA SPECIALIȘTILOR

Chimie excelentă între Simona Halep și Patrick Mouratoglou

Simona Halep se antrenează din februarie la Academia lui Mouratoglou de la Nisa, după ce a renunţat la antrenorii Adrian Marcu şi Daniel Dobre, cu care a lucrat la Australian Open.
Din primul moment în care a comunicat cu Mouratoglou s-a creat o chimie deosebită între cei doi, astfel că francezul a acceptat să îi fie antrenor cu normă întreagă, după ce i-l recomandaase pe Morgan Bourbon, cel care i-a fost alături româncei la Indian Wells și Miami.
"Conexiunea a fost foarte rapidă, am discutat două ore prima dată. Uneori simți imediat legătura. Alteori durează. În cazul Simonei, totul a fost instant. E foarte inteligentă și sensibilă, a fost extrem de deschisă cu mine așa că a fost simplu. Mi-a făcut munca ușoară și mi-a dat senzația că vrea să muncească și să fie dedicată proiectului nostru.
Prima parte a sezonului a fost ok, dar turneele de la Doha și Dubai nu au fost grozave pentru că nu era sigură pe ea, nu a jucat bine. A făcut un efort mare la Indian Wells, a ajuns în semifinale, s-a accidentat. S-a descurcat ok în acest sezon, dar poate mult mai mult", a mai spus antrenorul francez de 51 de ani.
Simona Halep se reface după ultima accidentare chiar la Academia lui Mouratoglou din Franța, iar revenirea ei pe teren este preconizată la finalul lunii. Astfel, românca va sări peste turneul de la Stuttgart de săptămâna viitoare și va juca primul turneu avându-l pe Mouratoglou în lojă la Madrid (28 aprilie și 7mai), ea fiind pe lista anunțată de organizatori.
Roland-Garros
Sfârșitul unei ere: Feliciano Lopez a ratat calificarea în al 80-lea turneu de Grand Slam consecutiv
ACUM 30 MINUTE
Roland Garros
Iga Swiatek, favorită uriașă la Roland Garros 2022: "Cerul e limita pentru mine"
ACUM 2 ORE