Autoritățile din Franța, împreună cu organizatorii Roland Garros, au luat decizia de a amâna cu o săptămână competiția majoră de la Paris. A doua săptămână a celui de-al doilea Grand Slam al anului se va suprapune cu începutul sezonului de iarbă.Conform programului inițial, Roland Garros-ul ar fi trebuit să se încheie pe 6 iunie, urmând ca a 2-a zi să înceapă 3 turnee pe iarbă: Hertogenbosch (ATP/WTA), Nottingham (WTA) și Stuttgart (ATP).
În urma deciziei amânării Roland Garros-ului, meciurile de pe tabloul principal vor avea loc în perioada 30 mai - 13 iunie, în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player. Chiar dacă celelalte turnee majore și-au arătat susținerea pentru organizatorii Roland Garros, care au luat decizia amânării, nu toată lumea este mulțumită. De pildă, Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii, a spus clar și răspicat că nu este o hotărâre înțeleaptă. Simona Halep, pe de altă parte, este de altă părere.

Ce spune Simona Halep despre amânarea Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în 2018

Roland Garros
Simona Halep - Qinwen Zheng, în turul doi la Roland Garros, live pe Eurosport 1, în jurul orei 16:00
ACUM 7 ORE
"Nu vreau să fiu subiectivă, să privesc doar din punctul meu de vedere, dar mie îmi place. Am o săptămâna în plus pe zgură. Din punctul meu de vedere, aș putea să progresez mai mult. Am citit și ce au spus alți sportivi și, da, o săptămână în plus deranjează puțin calendarul competițional, mai ales că după aceea urmează turneele pe iarbă", a spus Simona Halep pentru Telekom Sport.
Simona Halep, actualmente a treia jucătoare a lumii, a cucerit primul ei titlu de Grand Slam la Roland Garros în 2018, după o finală de vis disputată în compania americancei Sloane Stephens. Anterior, sportiva noastră mai disputase alte două finale, în 2014, meci pierdut în fața Mariei Sharapova, și în 2017, finală pierdută în fața Jelenei Ostapenko.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Roland-Garros
EXCLUSIV | Bianca Andreescu, mesaj special pentru Simona Halep! Ce le-a transmis fanilor din România
ACUM 9 ORE
Roland-Garros
Mats Wilander a analizat colaborarea Halep-Mouratoglou! La ce capitol crede că va progresa românca
ACUM 10 ORE