Simona Halep, a doua jucătoare în clasamentul WTA, se pregătește pentru turneul demonstrativ de la Adelaide, programat pe 29 ianuarie, la care va evolua alături de Naomi Osaka, Ashleigh Barty, Serena Williams, dar și starurile ATP Novak Djokovic, Rafael Nadal și Dominic Thiem. Mai departe, ea va lua startul într-un turneu WTA 500 și apoi la Australian Open, turneu transmis între 8 și 21 februarie în direct pe canalele Eurosport.
Vineri dimineață, Simona Halep a distribuit prima fotografie de pe terenul de antrenament, într-o perioadă în care astfel de postări sunt rare, întrucât organizatorii australieni le-au sportivilor carantinați la Adelaide să evite să dea detalii din luxosul complex "M Suites", de la "Majestic", pentru a nu inflama și mai mult spiritele în rândul celorlalți jucători, în marea lor majoritate carantinați în condiții mult mai dure, la Melbourne.
"Partenera mea de antrenament pentru cele două săptămâni în Adelaide. Sunt recunoscătoare că pot petrece acest timp alături de buna mea prietenă Irina Begu. Adelaide, abia aștept să te văd pe 29. Și pe tine, Ashleigh Barty", a scris Simona Halep, pe Instagram.
Tenis
"Alcaraz, Sinner sau Tiafoe au schimbat tenisul!" Thiem, despre noua generație a sportului alb
ACUM 17 ORE

Halep, Djokovic, Nadal și Serena Williams, în carantină la Adelaide. Thiem susțirealizne că "avantajele nu sunt așa mari"

Șase staruri ale tenisului au fost trimiși de Tennis Australia la Adelaide, în loc de Melbourne, pentru primele două săptămâni pe care trebuie să le petreacă în Australia, "în carantină". Jucătorii de tenis s-au revoltat imediat după ce au ajuns la Melbourne, realizând că există diferite tipuri de carantină. Peste 70 de jucători și jucătoare (aproximativ un sfert dintre cei care urmează să evolueze pe tablourile principale de simplu) au fost plasați în carantină strictă în camera de hotel pentru 14 zile, restul jucătorilor aflați la Melbourne au parte de carantină în interiorul "bulei", având voie să iasă din camera de hotel cinci ore pe zi pentru antrenamente, iar șase staruri ale tenisului plus partnerii desemnați de ei pentru antrenamente sunt la Adelaide, într-un hotel în care beneficiază de sală de forță și alte beneficii care le fac pregătirea mai ușoară.
Deși chiar Craig Tiley, directorul primului turneu de Mare Șlem al anului, a recunoscut că jucătorii de la Adelaide sunt privilegiați, explicând faptul că aceștia și-au câștigat aceste condiții mai bune prin CV-ul lor, austriacul Dominic Thiem a negat că el și celelalte staruri ținute departe de Melbourne ar fi în avantaj semnificativ.
Campionul de la US Open a declarat pentru "The Guardian": "Este un privilegiu să fim la Adelaide, dar nu este un avantaj mare. Avem același timp alocat pentru antrenamente ca și jucătorii de la Melbourne. Pur și simplu e mai liber aici. Pentru că suntem mai puțini jucători aici. Exceptându-i pe jucătorii care sunt în carantină totală, avem aceleași condiții ca la Melbourne." Numărul trei mondial consideră că ce au pățit cei 72 de jucători carantinați în camera de hotel au avut "ghinion", admițând că "le va fi greu să aibă rezultate bune la ATP Cup sau Australian Open".
Este destul de strict. 19 ore în cameră, 5 afară. Ne putem antrena două ore pe zi. O mașină ne duce la terenuri. Mâncarea ne este livrată la ușă, noi o luăm de acolo. În general, este un efort grozav pentru a face posibil turneul. | Dominic Thiem

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Tenis
Simona Halep, alături de Djokovic, Swiatek și Kyrgios la evenimentul anului 2022! Anunțul momentul
IERI LA 12:25
Parma Ladies Open
Ana Bogdan a câștigat duelul 100% românesc cu Irina Begu și s-a calificat în semifinale la Parma
29/09/2022 LA 17:15