Jaqueline Cristian a obținut aseară victoria carierei împotriva Jelenei Ostapenko și s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale unui turneu WTA 500. Pentru un loc în semifinale, românca va juca cu o altă câștigătoare de Grand Slam, Svetlana Kusnetsova.
Un fapt extrem de interesant la acest turneu este că în celelalte 3 sferturi de finală se vor duela sportive din Rusia. Singurele 2 jucătoare din afara Rusiei rămase în competiția cu excepția lui Jaqueline Cristian au fost eliminate astăzi. Katerina Siniakova a pierdut cu un dublu 6-4 în fața Margaritei Gasparyan, iar Alexandra Sasnovich a fost învinsă de Darya Kasatkina, scor 7-5/3-6/6-7(2).
Celelalte 2 optimi de finală de astăzi au fost 100% rusești: Anastasia Gasanova a trecut de Anastasia Pavlyunchenkova, scor 1-6/7-6(8)/7-6(4), iar la această oră se dispută partida dintre Kamilla Rakhimova și Veronika Kudermetova.
St. Petersburg Ladies Trophy
Jaqueline Cristian, în premieră în Top 150 WTA, după parcursul de vis de la Sankt Petersburg
19/03/2021 LA 16:43
Programul sferturilor de finală de la Sankt Petersburg
  • Ekaterina Alexandrova-Margarita Gasparyan
  • Vera Svonareva-Anastasia Gasanova
  • Svetlana Kusnetsova-Jaqueline Cristian
  • Darya Kastakina-Kamilla Rakhimova/Veronika Kudermetova

JAQUELINE CRISTIAN, REVENIRE LA FORMA DE LA ÎNCEPUTUL ANULUI 2020

Evoluţiile lui Jaqueline Cristian din această perioadă vin să confirme faptul că începuturile de an îi sunt favorabile. În 2020, românca părea să avanseze mult în clasament, după ce în perioada februarie-martie reuşise 11 victorii în 12 partide disputate. A ajuns chiar să se bată de la egal la egal cu Sofia Kenin, la Lyon, sportiva din SUA, învingătoare la acea oră la Australian Open impunându-se după o dispută maraton, scor 6-7(5), 7-5, 6-4
Din păcate, a venit lockdownul, iar Cristian a suferit destul de mult la revenirea în circuit, după câteva luni de pauză. A avut prestaţii mai puţin bune, dar 2021 pare a fi un nou început pentru jucătoarea care are în palmares 10 turnee ITF câştigate.
Anul acesta, Jaqueline a jucat finala la Andrezieux-Boutheon, iar acum, la Sankt Petersburg, face turneul vieţii. Venită din calificări, românca a reuşit 4 victorii la rând, iar acum va lupta cu dubla câştigătoare de Grand Slam, Svetlana Kuznetsova, pentru un loc în semifinale. Rusoaica, fost număr 2 mondial, este actualmente numărul 39 mondial și cap de serie numărul 4 al turneului.
Pentru prezența în sferturile de finală, Jaqueline Cristian va fi recompensată cu 31.880 USD și 100 de puncte WTA, care îi vor aduce un salt de peste 20 de locuri în ierarhia mondială.
St. Petersburg Ladies Trophy
Final de aventură! Jaqueline Cristian, eliminată în sferturi la St Petersburg de Svetlana Kuznetsova
19/03/2021 LA 10:04
Tenis
Jaqueline Cristian, povestea din spatele marii speranţe a României! Bollettieri, mentorul său
19/03/2021 LA 09:26