Mats Wilander, expert Eurosport, a remarcat faptul că jucătorii americani suferă cel mai mult la această ediție a US Open-ului, pentru că sunt privați de uriașa armată de fani pătimași care au contribuit din plin la performanțe de excepție ale unor cvasi-necunoscuți în ultimii ani. Nu este însă și cazul Katrinei Scott, cea care a reușit să o învingă, marți, pe rusoaica Natalia Vikhlyantseva (23 ani, 131 WTA), scor 7-6(3), 6-2.
  • 26 de americani au acces în turul secund la US Open 2020, pe tablourile de simplu: 16 la feminin și 10 la masculin.
Tenisul american feminin este un izvor nesecat de povești savuroase, iar la fiecare Grand Slam avem noi protagoniste – și ne putem gândi cu ușurință la Melanie Oudin, Taylor Townsend, Danielle Collins, Christie Ahn – pentru a numi doar câteva.
Australian Open
Novak Djokovic va juca, aproape sigur, la Australian Open! Numele sârbului, pe lista participanților
ACUM O ORĂ
Katrina Scott s-a născut cu 14 luni înainte ca răvășitorul Uragan Katrina să lovească Statele Unite, în august 2005. Rămâne de văzut dacă ea va reuși să replice impactul pe care îl are colega sa de generație, Coco Gauff, care a năvălit chiar ca un uragan pe scena mare a tenisului. Pentru moment însă, Katrina Scott este senzația Grand Slam-ului american, mai ales după ce Coco a fost învinsă de Ananstasija Sevastova.

Katrina Scott, surpriza US Open 2020: un accident fericit a adus-o la tenis

Site-ul baseline.tennis.com” dezvăluie că, în urmă cu nouă ani, Katrina Scott a descoperit, întâmplător, tenisul. Sau, mai bine spus, pofta de a juca tenis. Puștoaica avea doar șapte ani și mergea săptămânal la patinaj, iar într-o zi, când mama sa nu a putut ajunge să o ia de la patinoar, a plecat împreună cu o colegă la un antrenament de tenis. Katrina a primit și ea o rachetă de tenis, pentru a nu se plictisi. Și a fost dragoste la prima vedere.
Mama Katrinei a emigrat din Iran, în Statele Unite, în urmă cu mulți ani, în timp ce tatăl său este din Detroit.

Katrina Scott, surpriza US Open 2020: era la duș când a venit anunțul că va juca în bulă

Pentru că US Open 2020 a fost lovit de un val de retrageri de pe tablourile principale, în special la feminin, Katrina Scott, sfertfinalistă în competiția junioarelor la US Open 2019, a primit o invitație de ultim moment pe tablou, cu o săptămână înainte de startul întrecerilor.
Abia ieșisem de la duș, iar mama mi-a zis ceva de genul: ai intrat! Nu mi-a venit să cred. Am fost extrem de încântată, a doua zi eram în avion”, a povestit Katrina Scott pentru sursa citată.
În 2019, la doar 15 ani, Katrina luase startul în calificări la US Open, printre senioare, reușind să o învingă pe Katie Swan, înainte de a se înclina în fața Annei Kalinskaya. Totul anul trecut, ea a decis să devină oficial jucătoare profesionistă, reușind să adune 12 victorii în 20 de meciuri disputate în principal la turnee ITF și semnând un contract de impresariere cu firma care gestionează și carierele unor jucători americani consacrați, precum John Isner, Alison Riske și Reilly Opelka.
Mi-am dorit dintotdeauna să devin jucătoare profesionistă. Știu că asta e ce vreau să fac toată viața.
8 jucători beneficiari de wild-card la US Open 2020 au reușit să avanseze în turul secund: Katrina Scott, CiCi Bellis, Sachia Vickery, Michael Mmoh, Mitchell Kreuger, Maxime Cressy, Brandon Nakashima și J.J. Wolf.

Katrina Scott, surpriza US Open 2020: și-a întâlnit idolul la New York

La doar 16 ani, Katrina Scott a oferit un răspuns surprinzător când a fost întrebată cine a fost jucătorul pe care s-a bucurat că l-a întâlnit la Flushing Meadows. Katrina l-a indicat rapid pe grecul Stefanos Tsitsipas, cu șase ani mai mare decât ea.
Katrina Scott este a treia cea mai bine clasată jucătoare născută în 2004 în ierarhia WTA, după alte două americance - Cori Gauff și Robin Montgomery, ambele învinse în primul tur la US Open 2020. În primul meci jucat de ea în circuitul WTA, Katrina a dus-o în set decisiv pe Timea Babos, aceasta din urmă impunându-se greu, 7-5, 2-6, 7-5.
Tenis
Teng Biao, un cunoscut disident chinez, anunț îngrijorător despre Peng Shuai, la CNN
ACUM 4 ORE
Tenis
Emma Răducanu, revelația anului 2021 în tenisul feminin
ACUM 17 ORE