Alexander Zverev a devenit primul jucător de tenis german care câștigă medalia de aur în proba de simplu la Jocurile Olimpice. Până acum, Steffi Graf a mai cucerit aurul în proba feminină de simplu la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, iar perechea Boris Becker / Michael Stich a cucerit medalia de aur în proba masculină de dublu de la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992.

Alexander Zverev e noul campion olimpic la tenis

Zverev: "Nu îmi vine să cred că am luat aurul olimpic"

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59
După ce a trecut în semifinale de Novak Djokovic, numărul 1 mondial, Zverev a avut meciul perfect împotriva lui Karen Khachanov, care nu a putut să îi facă față germanului în vârstă de 24 de ani. "Nu cred că există ceva mai bun de atât. Tocmai am câștigat Jocurile Olimpice și nu cred că există ceva mai mare decât aurul olimpic. O medalie de aur are o valoare incredibilă pentru mine pentru că nu joci doar pentru tine, joci pentru întreaga ta țară. Nu îmi vine să cred că am luat aurul olimpic", a spus Alexander Zverev după finala de astăzi.
Această medalie de aur îi poate da încredere lui Alexander Zverev în ceea ce privește turneele de Grand Slam. În mai puțin de o lună va debuta ultima turneu de Grand Slam al anului, turneul de la US Open, dar Zverev a vrut să se bucure din plin de victoria de la Tokyo și nu a vrut să discute cu jurnaliștii despre turneul american: "Sincer să fiu, nu vreau să vorbesc despre următorul turneu de Grand Slam", a mai spus Zverev.
Alexander Zverev are 15 ATP de turnee câștigate în palmares, printre care și trei turnee de Masters 1000 și Turneul Campionilor din 2018. De asemenea, Zverev are în palmares și o finală la US Open în 2020, pierdută în fața austriacului Dominic Thiem în cinci seturi.
https://i.eurosport.com/2021/08/01/3190229.jpg
Programul complet al competiției de la Tokyo este aici. Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Programul de la Jocurile Olimpice, dar și cele mai importante transmisiuni ale zilei vor fi updatate permanent pe Eurosport.ro.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17