Numărul 1 mondial, Novak Djokovic, a trecut fără probleme în primul tur de la Tokyo după ce l-a învins pe bolivianul Hugo Dellien, scor 6-2. 6-2. Cu toate acestea, sârbul a fost nemulțumit de condițiile de joc. Temperatura maximă de la Tokyo a ajuns sâmbătă la 34°C, în timp ce nivelul de umiditatea era de peste 80%. "E foarte greu. Din ce am vorbit și cu ceilalți jucători, azi a fost cea mai călduroasă zi. Din cauza faptului că este foarte cald și umiditatea este ridicată, căldura rămâne în teren. În alte zile a mai bătut vântul, te mai ajuta să te răcorești, dar astăzi a fost o provocare. Mă bucur că am trecut de acest prim hop", a spus numărul 1 mondial după meciul de astăzi.

Medvedev a folosit un aparat de aer condiționat mobil în timpul pauzelor

Nici numărul 2 mondial, Daniil Medvedev, nu a a fost încântat de canicula de la Tokyo. Jucătorul rus a avut nevoie de un aparat de aer condiționat mobil pe care l-a folosit în timpul pauzelor pentru a putea face față căldurii. Medvedev s-a calificat și el în turul al doilea de la Tokyo după ce l-a învins pe Alexander Bulbik din Kazahstan, scor 6-4, 7-6(8).
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59
Medvedev a venit și cu o soluție pentru organizatori. Acesta își dorește să ca organizatorii să programeze meciurile mai târziu, la fel cum se întâmplă în Mexic, pentru a putea juca pe o temperatură mai scăzută. "Cred că meciurile ar trebui să înceapă ca în Mexic, în jurul orei 18:00, pentru ca temperatura să mai scadă", a spus numărul 2 mondial. Tot Medvedev este nemulțumit de durata prea scurtă a pauzelor când se schimbă terenul, de doar un minut. "Nu cred că va mai schimba nimeni regula în timpul turneului dar să ai doar un minut pauză la schimbul de terenuri este o glumă. Dacă întrebi 200 de jucători, 195 îți vor răspunde că ar trebui să fie un minut și 30 de secunde, la fel cum se întâmplă la celelalte turnee din Asia", a mai spus Daniil Medvedev.
Daniil Medvedev va reveni duminică pe terenurile de la Tokyo pentru a participa în proba de dublu alături de Aslan Karatsev. Cei doi ruși vor întâlni perechea slovacă Filip Polasek / Lukas Klein. Pe tabloul de simplu, Daniil Medvedev îl va întâlni luni pe indianul Sumit Nagal.
Următorul meci al lui Novak Djokovic la Jocurile Olimpice de la Tokyo va fi luni, 26 iulie, atunci când îl va întâlni pe germanul Jan-Lenard Struff.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17