Simone Biles, cvadrulă campioană olimpică, s-a retras miercuri și din finala la individual compus, după ce luase aceeași decizie în finala pe echipe de marți. Sportiva din Statele Unite ale Americii a invocat probleme în ceea ce privește propria sănătate mintală.Biles a declarat încă de marți că nu este sigură dacă va concura joi în finala la individual compus. Ea a invocat presiunea pusă pe umerii ei la aceste Jocuri Olimpice.
Vedeta gimnasticii americane s-a retras și din finala pe echipe de marți după evoluții ezitante. După retragerea sportivei, SUA a pierdut titlul olimpic în dauna Rusiei. "Acum, să ne pregătim pentru finale. Nu a fost o zi ușoară, nu a fost nici cea mai bună zi a mea, dar am reușit să o merg mai departe. Simt cu adevărat că am greutatea lumii pe umerii mei uneori. Știu că n-o arăt și că fac să pară că presiunea nu mă afectează, dar uneori este al naibii de greu! Jocurile Olimpice nu sunt o glumă!", a fost mesajul gimnastei de 24 de ani.

Novak Djokovic nu e de acord cu Simone Biles la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59
Lider mondial în clasamentul ATP, Novak Djokovic a declarat miercuri că presiunea este un "privilegiu", după ce decizia vedetei americane a gimnasticii, Simone Biles, de a se retrage din două probe a scos la lumină impactul presiunii asupra sănătăţii mintale a sportivilor.
"Presiunea este un privilegiu. Fără ea, nu există sport profesionist", a spus Djokovic la Tokyo. Marele campion sârb încearcă în 2021 să realizeze Golden Slam, adică să câştige cele patru turnee majore şi Jocurile Olimpice într-un singur an, performanţă reuşită până acum doar de germanca Steffi Graf în 1988.
"Ca să speri să rămâi în top într-un sport, ai interesul să înveţi să faci faţă presiunii. Pe teren şi în afara lui, toate aşteptările... Am învăţat să dezvolt un mecanism ca să gestionez asta în aşa fel încât să nu mă mai deranjeze şi să nu mă mai uzeze", a mai spus Djokovic.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17