Numărul 1 mondial părăsește Tokyo fără să obțină vreo medalie. După ce a venit la Jocurile Olimpice în speranța de a realiza Golden Slamul, o performanță istorică în tenisul masculin, Djokovic a simțit presiunea de a reprezenta țara și a cedat în meciurile cu Zverev din semifinale și Carreno Busta din finala mică. Astăzi, spaniolul de pe locul 11 ATP a câștigat medalia de aur după ce l-a învins pe sârb cu scorul de 6-4, 6-7 (6-8), 6-3.

Tokyo 2020 - Carreno Busta vs Djokovic - Tenis – Rezumate de la Olimpiadă

După această finală mică, Djokovic s-a retras din finala de dublu mixt, acolo unde trebuia să joace alături de Nina Stojanovic australienilor Ashleigh Barty / John Peers. "Le cer scuze tuturor sârbilor pe care i-am dezamăgit. Știu că toată lumea se aștepta la o medalie, și eu la fel. Îmi pare foarte rău pentru Nina că nu am luptat pentru o medalie la dublu mixt, dar corpul meu nu a mai putut. Am jucat sub tratament și cu dureri foarte mari. Sunt extenuat. Din păcate, acesta este sportul, trebuie să mergem mai departe", a spus numărul 1 mondial potrivit celor de la Tennis Majors.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59

Djokovic: "Mă lupt cu mai multe accidentări, dar sper să nu mă oprească să ajung la US Open"

Djokovic, care a câștigat în acest an primele trei turnee de Grand Slam, spune că nu regretă că a venit la Tokyo și speră să se refacă pentru US Open.
"Mă lupt cu mai multe accidentări, nu doar cu una. Sper că acest lucru nu o să mă oprească să ajung la US Open, care este următorul meu mare obiectiv. Nu regret că am venit la Tokyo și am dat totul. Nu pot avea regrete, este normal ca atunci când ești la Jocurile Olimpice și îți reprezinți țara să dai totul. Din păcate, pentru a treia oară la rând la Jocurile Olimpice, nu reușesc să câștig o medalie. Am câștigat o singură medalie până acum. O medalie este o medalie, dar spun "doar" pentru că pentru standardele, așteptările și dorințele mele, nu este cel mai bun rezultat", a spus Djokovic după finala mică de astăzi.

"Vreau să joc la Paris în 2024"

Numărul 1 mondial se gândește deja și la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, care va avea loc în 2024, la Paris. Peste trei ani, Djokovic va avea 37 de ani, dar momentan nu se gândește la retragere. "Trei ani... nu e chiar așa departe, dar nici nu mai am 25 de ani. Nu văd linia de sosire a carierei mele momentan. Jocurile Olimpice, Cupa Davis, ATP Cup, turneele de Grand Slam, acestea sunt turneele care mă inspiră să merg mai departe. Este un privilegiu să joc pentru Serbia și vreau să joc la Paris. Dacă voi fi acolo, sper să câștig o medalie", a spus Novak Djokovic despre posibilitatea de a merge la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17