Simona Halep a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza accidentării suferite la turneul de la Roma din luna mai. Fostul număr 1 mondial nu a participat nici la Roland Garros, turneul ei preferat de Grand Slam pe care l-a câștigat în 2018, dar nici la Wimbledon, acolo unde nu a putut să își apere titlul câștigat în 2019.
Cea mai bună jucătoare din România regretă în continuare că nu a putut să participe la Tokyo, lucru care a făcut-o să nu poată urmări vreun meci de la această ediție a Jocurilor Olimpice: "M-am uitat la Olimpiadă, dar nu m-am uitat la tenis, ca să ne înțelegem. M-a durut prea tare retragerea! Mi-am dorit tare mult, în ultimii 2-3 ani m-am gândit mult la Olimpiadă și îmi doream să ajung și eu să am o medalie. Din păcate m-am retras de la Roland Garros și Wimbledon, a fost o tristețe mare, dar a fost și mai mare după ce m-am retras de la Jocurile Olimpice", a spus Simona Halep pentru as.ro.
Cu toate acestea, dubla câștigătoare de Grand Slam nu știe ce îi rezervă viitorul, dar speră să participe la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, acolo unde turneul olimpic de tenis se va desfășura pe zgură, în complexul de la Rolland Garros, acolo unde Simona Halep s-a impus în 2018 și a mai jucat alte două finale: "Probabil n-o să mai am șansa să joc, dar vrea să cred că mai am totuși o mică șansă la Paris, în 2024. Dar vreau să iau pas cu pas și an cu an. Am de gând să joc trei ani, dar nu știu cum va fi. Parisul este orașul meu preferat și cu siguranță o să fie plăcut dacă ajung acolo", a mai spus Simona Halep.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 | Tenis: Cele mai tari momente ale competiției olimpice
09/08/2021 LA 08:59

Simona Halep va reveni în circuitul WTA în luna august

După accidentarea la gambă care a ținut-o departe de teren câteva luni, Simona Halep a anunțat că va reveni în circuit la turneul WTA de la Montreal. Turneul cunoscut înainte ca Rogers Cup se va desfășura în perioada 7-15 august.
"Abia aștept să mă întorc la Montreal, pentru prima oară de când am câștigat titlul acolo în 2018. Am muncit din greu pentru a mă pregăti pentru perioada din America de Nord așa că sunt încântată să accept acest wild card. Fanii din Montreal mereu creează o atmosferă grozavă așa că sunt fericită că vor fi fani în tribune”, a spus Simona Halep, care a câștigat turneul de la Montreal în două rânduri, în 2016 și 2018.
Din cauza absenței provocate de accidentare, Simona Halep a coborât până pe locul 10 în clasamentul WTA. Din ianuarie 2014 de când a intrat în top 10, Simona Halep nu a părăsit acest top, fiind una dintre cele mai constante jucătoare ale circuitului WTA din ultimii ani.
Tokyo 2020
Nina Stojanovic a reacționat după ce a ratat ”meciul carierei” din cauza lui Novak Djokovic
05/08/2021 LA 16:46
Tokyo 2020
Nina Stojanovic, dărâmată după abandonul lui Djokovic din finala mică la dublu mixt: "Nu aveți idee"
05/08/2021 LA 10:17