Tenismenele din Ucraina și-au exprimat nemulțumirea cu referire la lipsa de reacție a Asociației Feminine de Tenis în cazul invaziei pornite de Rusia acum 5 zile pe teritoriul Ucrainei. Lesia Tsurenko și Marta Kostyuk au publicat un mesaj identic prin care blamează WTA pentru faptul că nu se implică și nu ia nicio decizie, la 5 zile de la debutul războiului.
"Pentru cine interesează, noi, tenismenii din Ucraina, vrem să ne exprimăm surprinderea și nemulțumirea față de lipsa de reacție în situația patriei noastre. Este în special ciudat pentru că în cazurile precedente de justiție socială și hărțuire sexuală răspunsul WTA a fost prompt, potrivit și curajos. Țara noastră, Ucraina, este supusă unui atac brutal din partea unei forțe nucleare superioare.
Mutua Madrid Open
Favoritele cad pe capete la Madrid! Osaka și Muguruza, înfrângeri dureroase la Caja Magica
01/05/2022 LA 19:53

WTA, arătată cu degetul de jucătoarele de tenis din Ucraina

Bombele și rachetele ne lovesc casele, ne omoară oamenii, ne distrug viețile. Cerem ca WTA să condamne guvernul rus, să retragă toate turneele de tenis din Rusia, să ceară ITF să facă la fel. Vrem să precizăm că îi susținem pe colegii noștri din Rusia și pe toți jucătorii vorbitori de rusă, pentru că înțelegem că acest atac neprovocat s-a întâmplat fără știința lor și fără aprobarea lor. Opriți războiul.
Opriți agresiunea rusească. Aduceți pacea în casele noastre. Credem de asemenea că e important să urmăm sfatul CIO care interzice ca echipa națională a Rusiei să poarte emblema Federației Ruse. Încălcarea regulilor privind dopajul nu poate fi comparată cu agresiunea, noi credem că insultele, atacurile, folosirea forței, crimele, sunt superioare dopajului, pentru că sunt crime împotriva umanității. Nu rămâneți tăcuți, Ajutați la aducerea păcii în casele noastre și în lume. Fiți oameni!", este mesajul tenismenelor din Ucraina.
Și alți sportivi ucraineni, printre care fotbalistul Oleksandr Zincenko de la Manchester City și jucătoarea de tenis Elina Svitolina Monfils, s-au exprimat pe această temă. "Inima îmi sângerează. O nouă noapte fără somn și terifiantă pentru poporul ucrainean. Vă rog să opriți războiul", a scris Svitolina pe Twitter.
Tenis
Kostyuk tună și fulgeră la adresa rușilor din circuit: "I-am șters pe toți, pozează în victime!"
01/05/2022 LA 11:57
Tenis
Lesia Tsurenko, mesaj sfâșietor la o lună după începerea războiului din Ucraina: "Unde să mă duc?"
30/03/2022 LA 13:27