Sam Querrey trebuia să joace contra lui Denis Shapovalov, în turul 1 al turneului ATP de la Sankt-Petersburg, dar americanul a fost testat pozitiv cu Covid-19. Querrey se afla în Rusia alături de soția sa, Abby, și de fiul lor de numai 8 luni, Ford.
Conform protocolului sanitar, toți cei depistați pozitiv trebuie să efectueze o carantină de 14 zile. Conform celebrului jurnalist Ben Rothenberg, Querrey și familia sa au fost instruiți să petreacă 14 zile la hotelul Four Seasons, la care erau cazați.
US Open
US Open 2021 | Meci istoric: Maria Sakkari o învinge pe Bianca Andreescu, după o partidă memorabilă
06/09/2021 LA 14:31
Potrivit aceleiași surse, Querrey ar fi fost sunat de autoritățile sanitare din Rusia și i s-a transmis că el și familia sa vor fi vizitați de un medic specializat, iar dacă vor prezenta simptome, vor fi spitalizați.
Cum soția și copilul lui Querrey au avut câteva simptome, ideea de a fi internați într-un spital dintr-o țară străină nu i-a surâs deloc tenismenului, astfel că acesta a contactat o firmă privată de zbor și a plătit pentru ca el și familia sa să fie dusă cât mai repede în afara Rusiei.
Familia Querrey a fost dusă într-o țară din apropierea Rusiei, care nu se necesita prezentarea unui test negativ la intrare, dar deocamdată nu se știe despre ce locație este vorba.

Sam Querrey riscă 3 ani de suspendare

ATP a caracterizat acțiunile lui Querry drept o încălcare gravă a protocoalelor sanitare și a transmis că va lua această problemă foarte în serios, începându-se deja o anchetă în acest sens.
De asemenea, reprezentanții ATP au transmis că o astfel de acțiune ar putea pune în pericol desfășurarea unui turneu și ar putea avea repercusiuni asupra întregului circuit.
Conform regulilor ATP în vigoare, dacă se constată că încălcarea protocolului său a fost o infracțiune majoră și dăunătoare circuitului, atunci tenismenul american riscă o amendă de până la 100.000 de €, dar și o suspendare din circuitul ATP de până la 3 ani.
Sam Querrey ocupă în prezent poziția 49 în clasamentul ATP, cel mai sus în această ierarhie fiind în 2018, când a urcat până pe locul 11. Americanul nu a obținut încă nici o victorie după reluarea competițiilor, el pierzând în primul tur la toate cele 4 turnee la care a jucat: Cincinnati, US Open, Roma și Roland Garros.
US Open
Alexander Zverev, victorie la pas în primul tur la US Open. Germanul, fără emoții cu Sam Querrey
31/08/2021 LA 17:53
Wimbledon
Wimbledon 2021 | Medvedev, încrezător înaintea turneului. Marea greșeală a lui Djokovic
28/06/2021 LA 10:33