Emma Răducanu este una dintre surprizele plăcute ale anului 2021, performanțele sportivei de 18 ani atrăgând atenția tuturor după parcursul foarte bun de la Wimbledon, dar mai ales după câștigarea turneului de la US Open. La doar 18 ani, Emma Răducanu a devenit prima jucătoare din istorie care câștigă un Grand Slam venind din calificări și a devenit și prima britanică de la Virginia Wade care câștigă un Grand Slam, care s-a impus la Wimbledon în 1977.
În urmă cu câteva zile, Eddie Jones, selecționerul naționalei de rugby a Angliei, a avut câteva comentarii legate de Emma Răducanu, punând accentul pe aparițiile sale după cucerirea titlului de la Flushing Meadows, comparând-o pe aceasta cu Marcus Smith, una dintre speranțele rubgy-ului englez.
Gabby Logan, fostă gimnastă și actuală prezentatoare tv la BBC, a ținut să critice comentariile lui Eddie Jones, spunând că nu se pot face astfel de comparații: "Este incredibil de nedrept și nici nu se pot compara lucrurile. Ea are 18 ani și în primele 6 luni la profesioniști a ajuns în a doua săptămână la Wimbledon și a câștigat US Open, fără să joace în circuit. Imaginați-vă un jucător de rugby de 18 ani care câștigă Cupa Mondială fără să joace vreun meci la echipa de club", a spus aceasta pe Twitter.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 3 ORE
Replica lui Gabby Logan a primit și susținerea lui Judy Murray, mama lui Andy Murray, care a apreciat cuvintele scrise de fosta gimnastă.

Ce a spus Eddie Jones despre Emma Răducanu?

Selecționerul Angliei a ținut să vorbească despre Emma Răducanu, făcând o comparație cu Marcus Smith, una dintre speranțele rugby-ului englez, punând accentul pe problemele cu care se confruntă tinerii sportivi după ce cunosc succesul și se află în lumina reflectoarelor:
"Marea problemă a jucătorilor tineri e că sunt foarte repede distrași. Au parte de atenție din partea media, din partea agenților, care mereu promit și promit. Există un motiv pentru care fata asta care a câștigat US Open nu mai are vreun rezultat. Unde ați mai văzut-o? Pe prima pagină din Vogue, pe prima pagină din Harper's Bazaar, purtând haine Christian Dior.
https://i.eurosport.com/2017/09/22/2172032.jpg
Ea spune că a rămas cu picioarele pe pământ. Păi toți încep prin a fi cu picioarele pe pământ. Dar când apar tentațiile, celebritatea, faima, nu mai rămâi cu picioarele pe pământ", a spus Eddie Jones, citat de Daily Mail.
Astăzi, Emma Răducanu (20 WTA) va debuta în cadrul turneului WTA 250 de la Linz. Campioana de la US Open a stat în primul tur și o va întâlni în runda a doua pe Xinyu Wang (106 WTA) din China.
Turneul Campionilor de la Torino va fi în direct și în exclusivitate, în perioada 14-21 noiembrie, pe Eurosport și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12
Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50