Dominic Thiem nu și-a putut apăra titlul la US Open cucerit anul trecut, din cauza unei accidentări, dar este conectat la tot ce se întâmplă în aceste zile la Flushing Meadows.
Într-un interviu în exclusivitate acordat pentru Eurosport, jucătorul din Austria a susținut că istoria va fi scrisă în finala masculină de duminică, în care se vor înfrunta primii doi favoriți, Novak Djokovic și Daniil Medvedev. Evenimentul va putea fi urmărit în direct pe Eurosport, cu începe de la ora 23:00.
https://i.eurosport.com/2021/09/11/3216700.jpg
US Open
De ce nu a reușit Djokovic "Calendar Grand Slam": "Participarea la Jocurile Olimpice, o mare eroare"
23/09/2021 LA 15:31
"Îmi pot imagina că există o presiune foarte mare. Ceva pe care niciunul dintre noi nu și-o poate imagina. Câștigarea unui Grand Slam a fost un efort atât de mare și o presiune mare, dar calendarul Slam (n.r. victorii în toate cele patru mari turnee ale anului) este unic. Eu nu eram născut când s-a întâmplat asta pentru ultima dată în tenisul masculin. Asta arată cât de importantă este o astfel de realizare", a declarat Dominic Thiem.
Învingătorul din 2020 de la New York este de părere că jucătorul sârb este favoritul pentru a câștiga titlul din acest an.
"Djokovic a fost singurul jucător din fazele finale cu un titlu de Grand Slam în palmares. El are acest obiectiv de a obține victorii în toate cele patru turnee de Grand Slam din acest an și va face tot ce poate pentru a-l atinge. Aș vrea să fiu în pielea lui și să experimentez asta, dar aș prefera să fiu și în pielea mea, pentru a-l opri să facă asta. Fie vedem un mare jucător tânăr câștigând primul Gram Slam, fie vedem istorie absolută. În acest moment, este probabil să asistăm la o istorie pe care nu o vom mai vedea niciodată în viața noastră. Este șansa unui secol și ar trebui să fim recunoscători pentru asta", a punctat Dominic Thiem.

Emma Răducanu - Leylah Fernandez, o finală de vis

https://i.eurosport.com/2021/09/11/3216615.png
Jucătorul austriac urmărește și turneul feminin. Finala este programată sâmbătă seara, de la ora 23:00, între două jucătoare sub 20 de ani, Emma Răducanu vs Leylah Fernandez.
"Este o finală de vis. Sunt două fete uimitoare, două jucătoare uimitoare și două stiluri de joc foarte contrare. De asemenea, au avut un mod diferit prin care au trecut prin turneu. Leylah Fernandez a avut meciuri dure. În semifinale a avut un meci foarte dur pentru ea, cu Aryna Sabelenka, în timp ce Emma nu a pierdut încă un set, deci este foarte diferit. Dar este o finală de vis și au fost multe, multe meciuri grozave. Sper că această bătălie va reprezenta un final excelent pentru acest turneu", a concluzionat Dominic Thiem.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Cum a făcut agentul lui Federer tot posibilul ca Medvedev să-l bată pe Djokovic în finala US Open
15/09/2021 LA 16:17
US Open
Tatăl lui Novak Djokovic a dezvăluit când se retrage sârbul din circuit: "Mi-a spus ce intenții are"
14/09/2021 LA 16:50