Emma Răducanu a câștigat turneul de la US Open, după ce a învins-o pe Leylah Fernandez în ultimul act de la New York, scor 6-4, 6-3. La doar a doua participare într-un Grand Slam, Emma Răducanu a uimit o lume întreagă, fiind prima jucătoare venită din calificări care câștigă un turneu major.
De asemenea, jucătoarea cu origini în România a impresionat și prin modul în care a jucat pe parcursul turneului, câștigându-și partidele de la Flushing Meadows fără să cedeze niciun set. Britanicii au avut motiv de sărbătoare anul acesta la US Open, mai ales că Emma Răducanu a atras toate privirile. Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, s-a declarat cucerit de sportivă.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
ACUM 21 ORE

Emma Răducanu, noua senzație din tenisul mondial feminin

"Am urmărit finala, a fost absolut impresionant. A trecut mult timp de când nu am mai văzut un meci de tenis cap-coadă. Am fost uimit de puterea și viteza întregului joc. 18 și 19 ani, fetele astea două sunt incredibile. Apoi cum au vorbit după meci a fost inspirațional.
Emma a arătat respect pentru adversara ei. Ele știu că se vor întâlni în multe alte finale. A fost un show grozav pentru un sport de elită. Emma este cu siguranță un talent la un secol, la doar 18 ani. S-o vezi zâmbind în timpul meciului... un sentiment atât de plăcut", a spus Jurgen Klopp.
Emma Răducanu a început anul pe locul 336 în lume și era a 150-a jucătoare în clasamentul WTA înainte de debutul US Open. Ea a urcat nu mai puțin de 127 de locuri în clasament după câștigarea turneului major de la Flushing Meadows, fiind acum pe poziția 23 în clasamentul WTA. Sportiva britanică este așteptată și la Indian Wells, dar și la turneul de la Cluj, acolo unde a fost invitată de organizatori.
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12
Tenis
Tursunov, gest grosolan după ce a renunțat la Emma Răducanu! Ce a făcut rusul + pe cine antrenează
14/10/2022 LA 16:50